Influenza, láz

Homeopátiás tapasztalatok és ajánlások

Influenza-szerű betegségek kezelésében és a szervezet téli támogatásában

 • Influenza szerű tünetek

  Influenza szerű tünetek

A homeopátiás kezelések hosszú múltra nyúlnak vissza a különféle vírusfertőzések kezelésében.

Téli időszakban általánosan, a szervezet támogatására:

Az Oscillococcinum a múlt század eleje óta alkalmazott gyógyszer. Téli időszakban heti 1 tubus bevétele ajánlott.

Az immunredszer támogatására:

THYMULINE​/ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​ (Echinacea)

A fertőzések elleni küzdelemben a Thymuline szintén zászlóshajó. Ez a timulin hormonból készült homeopátiás gyógyszer, mely a csecsemőmirigyben segít a testnek a T-sejtek létrehozásában. A T-sejtek fontos szerepet játszanak a vírusfertőzések leküzdésében. Az echinacea növényt a fitoterápiában is alkalmazzák az immunrendszer támogatására. A védekezés első vonalában résztvevő falósejtek működését serkenti.

Protokoll:

OSCILLOCOCCINUM​ heti 1x

ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​ napi 2x5 golyó hétfőtől péntekig (ajánlott potencia, 5 CH)

THYMULINE​ 1x5 golyó hétvégi napokon (ajánlott potencia 9 CH)


ARSENICUM ALBUM​​ gyakran alkalmazott homeopátiás gyógyszer influenza-szerű tüneteknél, jellemző rá a nagyfokú kimerültség, a száraz köhögés, nehézlégzés, esetleges gyomortünetek és extrém fázékonyság.      

GELSEMIUM SEMPERVIRENStünetképe a lassú kifejlődés, a háton fel és le futkározó hidegségérzés, fáradtság lázas állapotban (a láz általában nem túl magas), gyengeség lázas állapotban, a szemhéj nehézsége, végtagok fájdalma lázasan, a köhögés valójában nem olyan erős, főleg a fáradtság, gyengeség a legfőbb panasz.

EUPATORIUM PERFOLIATUM​​ - ha a betegnek erősebb a csontfájdalma és kevésbé jellemző a nehézségérzés. A szemgoló fájdalma és összetörtség-érzés jellemzi.

Ajánlott potencia a fenti szerek esetén: 30 CH


Egyéb gyakran alkalmazott szerek a főleg köhögéssel jelentkező tünetek esetén a kialakulás sorrendjében:

FERRUM PHOSPHORICUM - kezdődő tüneteknél, ha nincs magas láz, de szaggató, fájdalmas a száraz köhögés

BRYONIA​ - azoknál a betegeknél, akiknél több köhögés jelentkezik, mellkasi vagy fejfájdalommal, tartaniuk kell a fejüket vagy a mellkasukat, nyálkahártyáik szárazak, cserepes a szájuk, nagyon szomjasak. Csak fekve érzik jól magukat.

PHOSPHORUS- a Bryonia​ lehetséges követő szere. Amikor a köhögés a szegycsont alatt fájdalmas, a gége szűk, a mellkasban nyomásérzet van. Nehéz légzés, gyakran vérrel csíkozott váladék is előfordulhat. Előfordulhat orrvérzés is a tünetek között.

ANTIMONIUM TARTARICUM​ nehezen felköhöghető, fullasztó váladék. A köhögés közben szortyogó hangot hallunk, a váladék nehezen ürül.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a láz a szervezet saját, igen hatékony módszere a kórokozók ellen. Vírusfertőzések esetén a láz csillapítását csak akkor javasolják, ha a beteg nagyon rosszul érzi magát lázasan, vagy a hőmérséklete nagyon magas. 

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Köhögés, hörghurut homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024