Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Ótvar a hátsón – avagy ne üljünk csupasz, vizes fenékkel az uszodai öltöző padra!

avagy ne üljünk csupasz, vizes fenékkel az uszodai öltöző padra!

 • Ótvar

  Ótvar

 • 1. kép

  1. kép

 • 2. kép

  2. kép

Bőrképek - szerjavaslatok

Ótvar – már az elnevezés is elég ciki. Pedig egy gyakori bakteriális fertőzésről beszélünk, amit Streptococcus, vagy Staphylococcus okozhat.Ez a Streptococcus ugyanaz, ami a skarlátért is felelős lehet. Az ótvar kezelésénél fontos, hogy minél hamarabb elkapjuk, még a kezdeti fázisban, ilyenkor homeopátia és antiszeptikus krém is elég, ha nagyon elterjed, antibiotikumra is szükség lehet. Az ótvar, vagy szebb, latin nevén impetigo leggyakrabban a száj környékén, vagy a fenéken jelentkezik. Fontos, hogy az ótvar fertőző, így vasaljuk az ágyneműt, és fertőtlenítsük a bőrrel érintkező fehérneműt, törülközőt.

A kezelésnél fontos, hogy ne a pörköket kenegessük (antiszeptikus krém, Betadin vagy esetleg tiszta, orvosi minőségű  teafa, levendula olaj keverékével), hanem áztassuk le a pörköt először, mert a bacik alatta bújnak meg.

A hólyagos ótvar úgy néz ki, mint egy ronda csípés. Ezt a Staphyllococcus okozza, és ha nem kezeljük, maradandó heget okozhat. (képek forrása: dr. Bauer Béla PhD. blogja) Az ábrákon súlyos ótvarfertőzéseket látunk, ezért már a kezdeti stádiumban mutassuk meg a gyereket orvosnak, ha ótvarra gyanakszunk! A homeopátiás szereket adhatjuk akkor is, ha antibiotikumra is szükség van. Az ajánlott potencia: 15 CH, napi 3-4 alkalommal.


1A kép. Ez a fajta ótvar a Cantharis – Ranunculus bulbosus kezelésre reagálhat jól. Adjuk mindkettőt. Ha nem nagy hólyagok, hanem kicsi, vörös, viszkető kiütések jelentkeznek (mint egy bárányhimlő), adjunk Rhus toxicodendront és Arsenicum albumot. (lenti kép)


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ilyen az ótvar, az Antimonium crudum lesz a megfelelő szer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kékesvörös foltokra gyakran adunk Antimonium tartaricumot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a nehezen leválasztható, vastag, gyakran vérző hegek a Mezereumtól javulnak. A gyerek fázós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha mézszínű váladék folyik a sebekből, adjunk Graphitest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bűzös, barnás hegekre leggyakrabban a Mercurius solubilis a megfelelő szer. A gyerek erősen nyáladzhat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha a hegek pereme kitüremkedik, és a hegek kör alakúak, pecsét-szerűek, adjunk Kalium bichromicumot. A sebből narancsszínű vagy zöldes váladék folyik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszatérő fertőzések esetén a homeopata orvos gyakran ad Sulfurt a hajlam kezelésére.

 

 

 

 


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024