Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

A bárányhimlős pöttyöknek nyoma sem marad!

A bárányhimlő a Herpes vírus varicellae által okozott, rendkívül ragályos, de valójában enyhe lefolyású betegség.

 • A bárányhimlős pöttyöknek nyoma sem marad!

  A bárányhimlős pöttyöknek nyoma sem marad!

Cseppfertőzéssel, a levegő útján vagy közvetlen érintkezéssel terjed. Lappangási ideje általában 2-3 hét.

A típusos kiütések a kezdeti enyhe láz és rossz közérzet után gyorsan megjelennek: apró, vörös foltok, víztiszta hólyagocskák formájában. Egy nap után a bennük lévő folyadék zavarossá válik, a hólyagok fala megreped és pörkösödik. A betegség tetőpontján a különböző stádiumban levő kiütések (pír, tiszta hólyag, zavaros hólyag és pörkök) egyidejűleg láthatók a bőrön. A kísérő viszketés állandó és kínzó. A kiütések a törzsről indulva az arcra és a hajas fejbőrre is kiterjedhetnek, érinthetik a szájnyálkahártyát, a szem kötőhártyáját, a nemi szervek nyálkahártyáját. Az elváltozások az irritációnak (pelenkázott bőrfelület) és nyomásnak kitett területeken erőteljesebben jelentkezhetnek.

Leggyakoribb komplikáció a hólyagok bakteriális felülfertőződése. Külsőleg kenhetjük a bőrt semleges olajba cseppentett 1-1 csepp levendula és teafaolajjal, ez a gyógyulást is segíti, és antiszeptikus hatású. Kerülni kell a viszketés csillapítására oly sokszor javasolt sűrű, fehér, vastagon fedő rázókeverékek használatát.

A homeopátiás szerek közül, a kiütések megjelenésekor, a világos, víztiszta, piros udvarral körülvett hólyagokra, ha a viszketés melegre javul, RHUS TOXICODENDRON​ 15 CH adható naponta 2-4x. Ez a szer a már kialakult hólyagos fázist csökkenti.

Nem túl magas láz és nyálkahártyavérzések esetén a FERRUM PHOSPHORICUM​ 9 CH választható.

A MEZEREUM​ 15 CH (Daphne mezereum) nevű szerre akkor lehet szükség, ha a hólyagocsák elfertőződtek, a sötét színű pörk alatt genny gyűlik meg.

ANTIMONIUM TARTARICUM​ 9 CH adható, ha a kicsi elvakarta a kiütéseket, és nem szeretnénk hegeket a bőrén.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024