Állatok

Kutya-, macska féregtelenítés homeopátiás szerekkel

Dr. Szecsődi Ferenc homeopata állatorvos, a szerbiai homeopata állatorvos képzés vezetőjének tanácsai

A gyakorlatban vannak jól bevált klasszikus szerek, melyek egyaránt elűzik a gazdaszervezetből úgy a gilisztákat, mint a galandférgeket. Azonban néha, szükség mutatkozik a homeopátiás szerekkel végzett féregtelenítésre is. A belekben élősködő giliszták ellen, saját tapasztalataim szerint, hatékony az alábbi szerkombináció:

ARTEMISIA ABROTANUM​ (Abrotanum) C6 (5 CH) + SPIGELIA ANTHELMIA​ (Spigelia) C6 (5 CH) + NATRIUM CHLORATUM​ (Natrium muriaticum) C6 (5 CH). Adagolás naponta kétszer (5 golyócska/szer vízben feloldva), 7 napig, pár csepp a páciens (kutya, cica) ínyére.

Tekintettel az újrafertőzés lehetőségére, évente négyszer alkalmazzunk féregtelenítést. A galandférgek ellen a gyakorlatban kitűnőre vizsgázott a következő szerkombináció:

Filix mas C6 (5 CH) + Granatum C6 (5 CH) + Kamala C6 (5 CH) + CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​ C6 (5 CH). Adagolás naponta kétszer (5 golyócska/szer vízben feloldva), 7 napig, pár csepp a páciens (kutya, cica) ínyére.

Tekintettel az újra fertőzés lehetőségére, évente négyszer alkalmazzunk féregtelenítést. Gyakran előfordul, hogy a parazitás fertőzöttség következtében, főleg a kiskutyák, idegrendszeri tüneteket produkálnak. Ilyenkor két homeopátiás szer jöhet számításba:

Cina maritima C30 (30 CH), ha a kiskutya az egész test remegésével járó tünetet mutat. Elegendő 2-3 szeradag (5 golyócska/szer vízben feloldva), 8 óránként megismételve. 

Cicuta virosa C30 (30 CH), amikor a kiskutya görcsös tüneteket mutat: a végtagok görcsben vannak, és evező mozgást végeznek; a fej kicsavarodik, ahogyan a farok is. 2-3 adag szer (5 golyócska/szer vízben feloldva) 8 óránkénti adása után, a kiskutya viselkedése normalizálódik. 

Jó egészséget kívánok a kutyáknak, cicáknak!


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024