Állatok

Csíkos úr az állatorvosi rendelőben

Csíkos Úr, körülbelül két éves, ivartalanított, cirmos kandúr egy pilisi faluból tavaly október közepén érkezett a rendelőbe.

  • Csíkos Úr az állatorvosi rendelőben

    Csíkos Úr az állatorvosi rendelőben

Kissé megszeppenve kucorgott a szállítódobozában, de amikor kivettük, barátságosan simult a kezem alá. Sovány volt, csapzott szőre savanyú szagot árasztott, amit a vizsgálat után csak nagy nehezen tudtam lemosni a kezemről.

Gondos gazdija elmondta, hogy augusztus végén, a már meglévő négy cicája mellé fogadta be, a harmadik szomszédból. Addig kijáró macska volt, hozzájuk rendszeresen járt át enni.

Néha éjjelre is náluk maradt és ilyenkor feltűnt, hogy bélsara fröcskölve, hangosan ürül. Ha napközben, evés után kézbe vették, bűzös, zöldesbarna bélsár folydogált Csíkos Úr végbeléből.

Augusztus végétől október közepéig, a szűnni nem akaró hasmenése miatt, mintegy tizenegy alkalommal hagyományos állatorvosi ellátásban, antibiotikumos és parazita ellenes kezelésekben, valamint kórházi ápolásban is részesült. Október elején ivartalanítatták is, mert a már meglévő macskáik nem akarták befogadni. Száraz táp, főtt csirkehús és rizs képezte a táplálékát. Étvágya feltűnően jó volt, de az etetés után egy órán belül jelentkező bűzös, híg bélsárürítés csak nem akart abbamaradni.

Ezért a gazdi úgy gondolta, hogy most már ideje homeopata állatorvoshoz fordulni.

A kórelőzmény felvétele, a leletek áttekintése és Csíkos Úr alapos vizsgálata után a száraz tápot elvontuk, étrendjét, a baromfihús mellett, párolt zöldségfélékkel is kiegészítettük. Homeopátiás SULFUR​​-t és probiotikumot kapott és tíz napra rá visszarendeltük. A gazdi ekkor elmondta, hogy Csíkos Úr három nap alatt teljesen rendbejött. Igaz, a közben eltelt tíz nap alatt egyszer száraz tápot evett, ekkor feltűnően felpuffadt a hasa, de ez a tünet a SULFUR​ egy újabb adagjára elmúlt. Nagyon eleven és ragaszkodó lett, súlyra is sokat gyarapodott. A hereburék ugyan még mindig duzzadt és érzékeny volt, ezért, és az ivartalanítás miatt, ARNICA MONTANA​ és STAPHYSAGRIA​ kapott. Egy hónap elteltével, a kontrollvizsgálat alkalmával, a hasán miliaris ekcémát észleltünk. Ekkor MEZEREUM​-ot, hét napig ECHINACEA​-t, valamint bőrtápláló táplálék kiegészítőt írtunk fel számára.

Csíkos Urat egy hónap elteltével láttuk ismét viszont. Élénk volt, sokat gyarapodott, a szőre kellemes illatú, szépen csillogó, a bélsara formázott volt. Csíkos Úr egészségesnek bizonyult. 


Szerző:

Dr. Takács Györgyi

homeopata állatorvos

állathigiénikus és toxikológus szakállatorvos

SanaVet állatorvosi rendelő

Rendelés: hétfőn, szerdán és pénteken délutánonként

A betegeket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk.

H-1076 Budapest, Garay u. 21. fszt. 1. Kaputelefon: 65

Tel.: (06 1) 321-1355

Weboldal: https://www.facebook.com/SanaVetKft/

  • Dr. Takács Györgyi
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

    Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

    tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024