Állatok

A féltékenység zöldszemű ördöge...

Kutyák viselkedésproblémáinak kezelése homeopátiával 2. rész

Ha új családtag érkezik, kutyánk mutathatja a féltékenység jeleit. Ezt könnyű összetéveszteni azzal, amikor az új falkatagnak be kell illeszkednie a rangsorba, és ez le kell „meccselnie” a régi tagokkal. Szerencsére a legtöbb esetben ez hamar lezajlik, és utána helyreáll a családi béke. Ezt azzal is segíthetjük, hogy határozottak, és nyugodtak maradunk, igyekszünk a korábbi napirenden jelentősen nem változtatni. Feladatokat adunk a kutyánknak, hogy érezze a fontosságát. A babusgatás általában nem segít, inkább „olaj a tűzre”. 

Azonban léteznek olyan alkatok, akik nem hajlandók „közösködni”. Ilyenkor jól jöhet a homeopátia. 

HYOSCYAMUS NIGER​: ez az alkat nem viseli az egyedüllétet, de az új társaságot sem. Ilyenkor átcsap agresszívbe, támad, harap, de előtte figyelmeztet, morog, borzolja a szőrét, fenyegető testtartás vesz fel. Különösen a nála kisebb kutyákat viseli nehezen. Nagyon bizalmatlan, nehezen fegyelmezhető, nehéz kontroll alatt tartani. Ha feszült, akkor mániákusan, hisztérikusan viselkedik.

PLATINUM METALLICUM​: inkább nőstény állatokra jellemző, akik felsőbbrendűen viselkednek, mintha királynők lennének. Mindig éhes, a nemi vágya is fokozott, de a neki nem tetsző kankutyát ledominálja. A magányt kedveli, nem viseli el a társaságot. Képes a saját kölykeit is megtámadni. Bármilyen apró változás is felingerli. A szidás, dorgálás csak ront a helyzeten. Egyik pillanatról a másikra támad, harap, bár előtte látszólag vidám volt.

NUX VOMICA​: nagyon domináns, még a gazdájával szemben is. Nehezen fogad szót, akár moroghat, vicsoríthat is, mire nagy kelletlenül szót fogad. A kutyákkal is hasonlóan viselkedik, mindenkin uralkodni akar.

LACHESIS MUTUS​: ha új családtag érkezik, akkor a kutya szomorúnak, kétségbeesettnek tűnik. Nem akar sétálni, nem akar enni. De ha valamiben megakadályozzuk, akkor figyelmeztetés nélkül harap. Ez a helyzet a párzási időszakban még súlyosbodhat.

PULSATILLA PRATENSIS​: inkább duzzog, finoman, tapintatosan bökdösi a gazdit, vagy – mintha véletlen lenne – mindig az ember és az új jövevény közé tolakszik. Úgy viselkedik, mint egy kölyökkutya. Egyébként is nagyon érzelmes, bújós.

Általában 30 CH / C30-as potenciát használok naponta kétszer, egy hétig. Ha ez nem segít, érdemes szakemberhez (képzett homeopata állatorvos és / vagy kutyatréner) fordulni.


Szerző: Dr. Csúz Andrea homeopata állatorvos


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024