Állatok

Omár, a köhögős abesszin kandúr

Abu és Omár abesszin kandúrok féltestvérek voltak.

  • Omár, a köhögős abesszin kandúr

    Omár, a köhögős abesszin kandúr

A kék színű Abu 2000. december 26-án, a vörös színű Omár 2001. február 8-án született, így mindössze kilenc hét volt köztük a korkülönbség. 2001 májusában kerültek a gazdihoz a tenyésztőtől. Már a tenyésztőnél is antibiotikumos kezelésben részesültek, mert „mindkét cica gyakran tüsszögött, a szemük is csipás volt”. A tünetek az új helyükön ismét kiújultak, ezért ismét antibiotikum kúra következett.

2002 áprilisában Omár mélyről jövően, szárazon köhögni kezdett, amely antibiotikum kezelésre látszólag ugyan elmúlt, de hamarosan hurutos köhögés formájában ismét visszatért. Légcsőgyulladást állapítottak meg nála, antibiotikumot és hagyományos kezelést kapott, de a száraz köhögés egyre mélyebbről és mélyebbről, újra jelentkezett. Az étvágya is csökkent.

Ekkor, 2002 júniusában, hozta el a cicákat a gazdi először homeopátiás rendelésünkre. Megtudtuk, hogy Omárt egy éves korában ivartalanították. Igazi „rontó pál”, otthon mindent kinyit, kipakol. Nyitottabb, felszínesebb, mint a féltestvére, Abu. Szeret mindenkihez odabújni, néha szinte tolakodóan. Mindketten száraz tápot kapnak, amelyet Omár különösen kedvel.

A vizsgálat során Omárnál ínygyulladást és érdes-sejtes légzési zörejekkel kísért, idült bronchitist állapítottunk meg. A kilégzése nehezített volt.

A homeopátiás kezelés bevezetéseként, a korábbi sorozatos antibiotikum-kúrák és a gyógyszerkép tisztázása miatt először SULFUR​-t, majd ARSENICUM ALBUM​-ot, PHOSPHORUS​-t, BRYONIA​-t, SPONGIA ​-t, KALIUM BICHROMICUM​-ot és Tuberculinumot írtunk fel számára, természetesen nem egy időben, hanem a tünetek változását követve ebben a sorrendben. Étvágya javult, a köhögés abbamaradt. Az étrendjét úgy állítottuk össze, hogy az háromnegyed részben nyers, de leforrázott marhahúsból, negyed részben pedig párolt, vegyes zöldségfélékből álljon.

Ezt a gazdi be is tartotta, de közben külföldön vállalt munkát, és mindkét cicáját vidéken helyezte el.

Sajnos, ez a történet szomorúan végződik. Öt évig nem is hallottunk a két abesszin cicáról.

Öt év után a gazdi Abuval ismét jelentkezett (lásd Abu 2. esete), de ekkora Omár sajnos már nem élt. Kiderült, hogy a gondozójánál rendszeresen száraz táppal, időnként konzervvel etették. Húgykövesség miatt húgycsőelzáródás alakult ki nála és nyolc éves korában, a második katéterezést sajnos már nem élte túl.


Szerző:

Dr. Takács Györgyi

homeopata állatorvos

állathigiénikus és toxikológus szakállatorvos

SanaVet állatorvosi rendelő

Rendelés: hétfőn, szerdán és pénteken délutánonként

A betegeket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk.

H-1076 Budapest, Garay u. 21. fszt. 1. Kaputelefon: 65

Tel.: (06 1) 321-1355

Weboldal: https://www.facebook.com/SanaVetKft/

  • Dr. Takács Györgyi
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

    Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

    tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024