Állatok

Becky és a bolhaallergia

Becky, ez a játékos, simaszőrű, fehér színű, foxterrier szuka.

  • Becky és a bolhaallergia

    Becky és a bolhaallergia

mindössze másfél éves volt, amikor először láttam, de már egész paksamétányi kórelőzménnyel rendelkezett.

A gazdáihoz hét hetesen került, ahol szinte azonnal „emésztőszervi és immunrendszeri zavarok” jelentkeztek nála. Hol hasmenése, hol bélsárrekedése volt, gyakran hányt és ilyenkor habos nyálkát öklendezett fel. Állatorvosi tanácsra egy ideig főtt csirkemellet, rizst és Normafloret kapott, majd konzerv kutyatápot, egy éves korától pedig főtt lépet és vesét, némi zöldséggel , rizzsel, vagy tésztával kiegészítve. Eközben a bélsara az ürítés végén mindig nyálkás volt, gyakran eredménytelenül „próbálkozott” és ha végül sikerült, a nyálkás-habos váladékot le kellett törölni a végbél környékéről.

Egy hónapja, amióta BARF diétán van, ez a tünet megszűnt.

Becky először négy hónapos korában kezdett hevesen vakarózni. A bolhanyakörvre allergiásnak bizonyult, a rácsöpögtetett bolhairtók és bolhairtó samponos fürösztések ellenére volt olyan nap, hogy harminc bolhát is kiszedtek a szőréből. A bolhák számát ugyan az ultrahangos bolhatávoltartó valamelyest csökkentette, de teljesen nem szabadult meg tőlük. Eközben a vakarózása egyre jobban felerősödött, már séta közben is erősen rágta, harapta magát. A nyelve sötét mályva színűre változott és minden látható bőrfelülete piros színű volt. Tehát bolhaallergia jelentkezett nála. A faroktőnél sebet rágott, ami el is gennyesedett. Ezt szteroidos kenőccsel és injekcióval „kikezelték”, amire ez a tünet látszólag meggyógyult, de 3-4 nap múlva ismét jelentkezett.

Miközben a kórelőzményt felvettük, Beckyt, szokás szerint szabadon engedtük a rendelőben, ahol nyugtalanul fel s alá szaladgált, idegesen vakarózott és néha magához kapott, szószerint, „mint akit a bolha csípett meg”. Amikor a vizsgálóasztalra állítottuk és a szőrnövekedésével szemben lepermeteztük a házilag készült rozmaring – eukalyptusz illóolajos oldattal, láthatóvá vált, ahogy jónéhány feketén csillogó bolha igyekszik a szőrzetében a számukra biztonságosabb tájékok felé. A fehér vizsgálóasztal pedig a bolhaürülékből származó piros vérpöttyekkel lett tele.

Becky gazdáit elláttuk a rozmaringos-eukapyptusz olajos keverékkel, amivel hetente kétszer kellett a kutyát lepetmetezniük, valamint azzal az utasítással, hogy a környezetét környezetbarát bolhairtóval kezeljék, gyakran porszívózzák, a bolhairtószerből a porszívózsákjába is tegyenek, amit aztán.gondosan semmisítsenek meg.

Becky SULFUR​-t kapott, amelyet csak maximum nyolc napig adagoljnak, mellé pedig egy magas potenciájú STAPHYSAGRIA​-ból és LEDUM PALUSTRE​-ból álló keveréket, amelyet egyelőre hetente egyszer kell szájon át beadniuk.

Két nap múlva izgatottan hívtak fel, azzal, hogy Becky „mintha elfeküdte volna szőrét” és derekától lefelé testszerte göbös bőrkiütések jelentkeznek, melyek borsó-, szúnyogcsipés nagyságúak, pirosak és olyan kemények, mintha a bőre alatt kavicsok lennének. Eközben Becky kedélye jó volt és nem is vakarózott. Megnyugtattam őket, hogy jó úton járunk, Becky krónikus betegségének a gyógyulása a Hering-féle szabályt követi, mely szerint a jól megválasztott homeopátiás szer hatására a krónikus betegség

a szervezet belsejétől – a felszíne felé a létfontosságútól – a kevésbé fontos szervek felé felülről – lefelé,időben visszafelé haladva gyógyul,miközben a korábban nem gyógyult betegségek tünetei – enyhébb formában ugyan – de újra jelentkezhetnek.

Három nap múlva el is múltak Becky göbös bőrkiütései, amelyek azóta sem jelentkeztek. Természetesen a környezetének rendszeres bolhairtásáról sem feledkeznek meg. Becky szőre immár fényesen csillog, nyugodt és – köszöni szépen – jól van.


Szerző:

Dr. Takács Györgyi

homeopata állatorvos

állathigiénikus és toxikológus szakállatorvos

SanaVet állatorvosi rendelő

Rendelés: hétfőn, szerdán és pénteken délutánonként

A betegeket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk.

H-1076 Budapest, Garay u. 21. fszt. 1. Kaputelefon: 65

Tel.: (06 1) 321-1355

Weboldal: https://www.facebook.com/SanaVetKft/

  • Dr. Takács Györgyi
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

    Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

    tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024