Állatok

Homeopátia kisállatoknál

A kicsi állat csak kicsit beteg? Szép is lenne, de mostanában éppen a fordítottja szokott megtörténni.

 • Homeopátia kisállatoknál

  Homeopátia kisállatoknál

Az utóbbi években sok féle kisállat jelent meg az állatkereskedésekben. A felnőttek világából ismert „meglátni és megszeretni” kifejezés más tartalmat kapott, és a „milyen cuki” felkiáltással kiegészítve, máris új otthonra lel, a tengeri malacka, a hörcsög, egérke, zsebórányi teknős, vagy éppen pár guppi egy nejlon zacskóban.


Ezután csak az ég a tudója, mit is kéne velük kezdeni. Szerencsésebb eset, ha valamelyikük, csak a régiek pótlásként került új otthonába...Persze a körülmények igencsak változatosak, és ugyebár a gyerkőcök nemcsak „játékból” etetik az új szobatársakat. Ezek az állatkák általában nagy túlélők, de sokszor megesik, hogy a reggel még pufók pofazacskójával szaladgáló aranyhörcsög, estére már nem tömködi magába magvakat...
Ilyenkor egyszerre két apró lelket kell gyógyítani, a gyerekét és a kedvencét-mindkettőt szelíden- mondhatnám homeopátiásan!

Aki próbálta már, tudja, hogy nem könnyű. Az az állatorvoslás, amelynek jelképe a tű és fecskendő, sikeresen kigyógyított egy agámát bajából, cserébe viszont, – szó szerint – vadállattá változtatta, az addig igencsak békés jószágot. Már a közelítő szándéktól is támadóvá vált a szegény hüllő, így a „kesztyűs kéz” sem segített rajta. A homeopátia ismerete nélkül számomra is esélytelen próbálkozás lett volna gyógyítása.

A görényes világ, különösen izgő-mozgó, csupa kíváncsiság. Ehhez a történethez szereplőként szorosan kapcsolódik akkori asszisztensnőm, aki lelkes rajongója volt mindennemű állatnak, aki csak megfordult rendelőmben. Mukika a görény, aki már több állatorvosi rendelő kukáját belűről is feltérképezte, – mi magunk között csak büdöskének hívtuk – hosszabb idő után újra vizitre jelentkezett gazdájával. Ismeretem szerint tartós betegségtől szenvedett, ún. „patkányfarok”kórképpel. A kimaradt időben – a gazdi vallomása szerint – más helyen is próbálkoztak, de a szurik sem hoztak látványost javulást, ellenkezőleg... így a viszontlátás örömében asszisztensem felkapta a görénykét, és kis tutyimutyit mormolva orrozásba kezdett – volna –, ha Muki is így gondolja. Ám a rossz tapasztalat, a görényt megrémítette, úgyhogy foggal, körömmel belekapaszkodott kolléganőm orrában. A gyors homeopátiás ellátás által szerencsére egyik félben sem hagyott maradandó nyomot az eset. Azóta Muki már imponáló farokkal kutakodik nálunk, de azért a kettőjük közti tisztes távolságot mindenesetre betartják.

A „harapós példák” megerősítették korábbi, és további szándékomat, hogy az aprócska szőrős, bőrös, pikkelyes állatkáknak is tartóst gyógyulást nyújtsak a homeopátiás kezelések által.

A szokásosnál is nehezebb az esetfelvétel ezekben az esetekben, hiszen annak a „háromlábú széknek” amely a homeopátiás esetfelvétel alapját képezi, sokszor csak „fél láb” a támaszték, de nincs boldogabb pillanat annál, amikor a törpe nyuszi a gyógyító cseppeket lenyalogatja bajszáról, és a dobolós pukkadt hasa másnapra már leereszt, és répát kis gazdija csillogó szemei előtt ugyanolyan harsányan ropogtatja...

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024