Vérszegénység, vaspótlás

A tavaszi fáradtságról - homeopátiás szemmel

Télen a szervezetünk, anyagcserénk lelassul.

 • A tavaszi fáradtságról - homeopátiás szemmel

  A tavaszi fáradtságról - homeopátiás szemmel

Nehezebb ételeket eszünk, és a salakanyagok is tovább tárolódnak. Régen a böjt időszaka alatt, amikor megjelentek az első zöld konyhakerti növények, a spenót, az újhagyma és a retek, a szervezet a húsmentes időszakban nagyszerűen regenerálódott. Távoztak a salakanyagok, és feltöltődtek a vitaminraktárak.

A tavaszi fáradtság egyik oka a vashiány is lehet, és a zöld leveles zöldségek a leggazdagabb természetes vasforrások. A vashiány miatti fáradtság elsősorban a nőket érinti. A homeopátiás vas, a FERRUM METALLICUM​, a vasban dús táplálkozás kiegészítőjeként elősegíti a vas beépülését a szervezetbe.

Mozogjunk többet és legyünk sokat a szabadban!

Régen a kemény fizikai munka is tavasszal kezdődött a földeken. Ma mit ajánlanak tavaszi fáradtság ellen? Mozogjunk minél többet friss levegőn. Felpezsdül a vérkeringés, új életre kel a szervezetünk, megszabadulhatunk a zsírpárnáktól is.

Csökken a teljesítőképességünk, rossz a kedélyállapotunk. Mit tegyünk ilyenkor? Nézzünk ki az ablakon! A depresszió ellen sokan ajánlanak szín és fényterápiát. A természet ezt tavasszal ingyen tárja elénk. Sárga és piros virágok díszítik a kerteket, a fák üde zöldbe öltöznek. A nap egyre erősebben süt.

Tegyünk nagy csokor tulipánt az asztalra, főzzünk egy spagettit friss fűszernövényekből és illatos fenyőmagból kevert pestóval, igyunk rá egy nagy pohár citromos ásványvizet. Ebéd után sétáljunk egy nagyot.

Használjuk a foszfátokat és a szövet sóit tavaszi fáradtság ellen! 

A tavaszi hónapok alatt szedjünk FERRUM PHOSPHORICUM​-ot reggel, és CALCIUM PHOSPHORICUM ​-t este, 5 CH-s hígításban. Főleg a kicsit vérszegény állapot kúrálható a két szerrel nagyszerűen!

KALIUM PHOSPHORICUM​ ajánlott azoknak, akik idegeiket szeretnék kicsit nyugtatni, főleg sok fárasztó munka után. Memóriazavarokra is kitűnő.

Két tisztító szer a CALCAREA SULFURICA​ és a SILICEA​.

A CALCAREA SULFURICA​ segít megszabadulni az orrban és arcüregekben felhalmozódott váladékoktól, tisztítja a bőrt. A SILICEA​ kisöpri szervezetünket, és a körömnek és hajnak is jót tesz.

Fontos tudnivaló: A SILICEA​ idegen anyagok kilökődését eredményezheti (pl. fogimplantátum, pacemaker, méhen belüli fogamzásgátló eszköz, stb). Alkalmazását ennek ismeretében lehet elkezdeni!

Kimerültség, gyengeség szere az ACIDUM PHOSPHORICUM​ 9 CH-s hígításban javasolt.

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Fáradtság, kimerültség e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024