Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Újra lecsap a tavaszi fáradtság!

5 tipp, ami új lendületet ad

 • Dr. Simon-Fiala Ágnes

  Dr. Simon-Fiala Ágnes

Újra itt a tavasz, a nap már néhány melegebb sugarával is megajándékoz minket, a madarak csiripelnek, a fák kirügyeztek, mi pedig majdnem kicsattanunk az energiától. Vagy mégsem? Dr. Simon-Fiala Ágnes homeopata orvos szerint a tavaszi fáradtság valóban megkeserítheti ilyenkor a mindennapjainkat, de vannak módszerek, amelyekkel hamar úrrá lehetünk rajta. Íme, a szakember 5 tippje.

1. Több ezer éves háttérrel: böjtöljünk húsvét előtt!

Az életünknek van egy ritmusa, ami évente is változik. Amikor még civilizáció nélkül vagy fejletlenebb társadalmakban élt az ember, ahol a raktározás kevésbé volt megoldva, a telet ki kellett húzni fűtőanyaggal, zsírtartalékkal, ennivalóval – ez sokat kivett az emberekből. A testünk hasonlóképpen működik, mint ahogy az évszakok változnak: az alacsony hőmérséklet mindig tartalékolásra buzdítja a szervezetet. Viszont a haszontalan anyagokat is elpakoljuk a zsírunkba, ízületünkbe, bőrünkbe. Ezektől részben érdemes megszabadulni, ezért a tavasz a böjt és tisztítókúrák ideje. Megvan ennek a vallási háttere is, hiszen a következő ünnepünk a húsvét, amelyet a böjt előzi meg.

 2. Szabaduljunk a mérgektől!

Három homeopátiás alapanyaggal végezhetünk méregtelenítő kúrát: BERBERIS VULGARIS​ (Berberis), CHELIDONIUM MAJUS​ (Chelidonium), LYCOPODIUM CLAVATUM​(Lycopodium). Ezeket érdemes egy hónapon át szedni. Ilyenkor az ajánlott potencia alacsony/közepes (9 CH, C9), naponta egyszer. A chelidumiumot a máj, a berberist a vese egészségéért, a lycopodium pedig egy általános méregtelenítő szer. Ha valaki elkezd bármilyen tisztítókúrát, böjtöt, észre fogja venni, hogy ha jól csinálja, furcsa lesz a szájíze, és pici fehér lepedék jelenhet meg a nyelvén. Ettől azonban nem szabad megijedni, mert csupán azt jelenti, hogy elkezdődött a méregtelenítés.

3. Pótoljuk a hiányzó vitaminokat!

Tavaszra szinte teljesen kifogynak a vitaminraktáraink, főleg a zsírban oldódó vitaminok csökkennek, de a vízben oldódóakhoz is kevésbé tudunk hozzáférni télen, mert a helyben termett dolgok hiányát mindenképp megérezzük. Fogyasszunk minél több rostban gazdag ételt, idényzöldségeket, gyümölcsöt.

4.  Irány a természet!

Minél többet legyünk kint a szabadban fák között, túrázzunk, jógázzunk, gyalogoljunk, végezzünk légzőgyakorlatokat a friss levegőn, sütkérezzünk a napon. Ha pedig nem a városban, hanem a természetben töltjük az időnket, még frissebbek is leszünk, kitisztul a tüdőnk is. A napfény is segít a D vitamin raktárak töltődésében, bár ez önmagában nem elég, más forrásokból is pótolnunk kell. 

5. Lássunk a dolgok mélyére! 

Teljes laborvizsgálatot érdemes ilyenkor csinálni, mivel a téli nagy étkezések még látszódhatnak a vér, máj, vese állapotán, azaz rosszabb állapotban lehetünk, mint máskor az évben.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024