Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Hogyan hat a magnézium a stresszre?

Hogyan fokozható a terápia hatékonysága homeopátiával? Elhúzódó stressz esetén, ha már testi tünetek (ingerlékenység, fáradtság, alvászavar, fejfájás, görcsök, koncentrációképesség csökkenése, stb.) jelentkeznek, gyakran alkalmazott terápia a magnézium pótlása.

 • Hogyan hat a magnézium a stresszre?

  Hogyan hat a magnézium a stresszre?

Miért javasoljuk ilyenkor a magnéziumot?

Ez a nélkülözhetetlen ásvány a szervezet stresszre adott válaszának meghatározó eleme. Állandó stressz esetén nő a vérben az adrenalin és egyéb stresszhormonok mennyisége, emelkedik a vérnyomás.  A hormonális hatás ellensúlyozására a vérsejtekből magnézium szabadul fel, és kerül a vérplazmába. Olyan, mintha magnézium injekciót kapnánk – csak az ásványi anyag forrása a saját belső tartalékunk. A magnézium helyreállítja, nyugtatja az idegek-izmok stresszre kialakult készenléti állapotát. Minél tovább tart azonban a stressz, annál gyorsabban ürülnek ki a test véges magnéziumraktárai. Kevesebb nyugtató magnézium szabadul fel, amikor stressz hatása alatt vagyunk. Magnézium hiányában érzékenyebben reagálunk a stresszre, állandósul a magasabb adrenalinszint is, így a meglévő maradék magnézium még gyorsabban távozik a veséken keresztül a szervezetből. Ilyenkor a magnéziumot pótolni kell, mert az ételekben található mennyiség nem elegendő. Az ásványianyag-pótlás komplex feladat.

Fontos, hogy minél gyorsabb és hatékonyabb legyen. Ezért olyan magnéziumkészítményre van szükség, ahol magas a magnéziumion tartalom és a magnézium jól felszívódó és hasznosuló formában van jelen. Fontos szempont még az egyéb, felszívódást és beépülést segítő B-vitaminok, antioxidánsok (szelén, E-vitamin) jelenléte is a vitaminkészítményben. Nem mindegy tehát, milyen magnéziumot választunk! A magnéziumraktárak feltöltése időigényes, 4-5 nap is eltelhet, mire a hatás érvényesül még egy kiváló minőségű készítmény szedése esetén is! Mindenki szeretne azonban minél gyorsabban jobban lenni! Ne várjunk tétlenül, alkalmazunk komplex megoldást a stressz tüneteinek kezelésére!

A magnézium terápia kiegészíthető komplex homeopátiás gyógyszerrel. 

A magnéziumraktárak feltöltése időt vesz igénybe – a stresszoldásra alkalmas komplex szer és a Magnézium együttes alkalmazásával a tünetek gyorsabban enyhíthetők, a beteg közérzete gyorsabban javul.  

Vizsgálat:

A betegek 79%-a tartotta a homeopátiás komplex szert hatásosnak stressz, szorongás, idegesség, görcsök és alvászavar esetén.A betegek 69%-a az első nap után javulást tapasztalt. Hatására az éjszakai felébredések száma a felére csökkent.

Forrás: Effect of a homeopathic complex medicine on state and trait anxiety and sleep disorders: an observational study; Coppola Luigi, Montanaro Fabio; in: European Journal of Integrative Medicine 4S (2012) 124-201;142p; PP-043.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fáradtság, kimerültség e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024