Félelmek, viselkedési zavarok

Iskolai stressz gyermekeknél

Miben segíthet a homeopátia?

 • Iskolai stressz gyermekeknél

  Iskolai stressz gyermekeknél

Olyan kérdések körül csoportosítottuk a szereket, amivel a szülők betérnek a gyógyszertárba, különösen az iskolakezdés, az iskola újra kezdése idején

„Jaj, elfelejt mindent!”

„Jaj, képzelje, nem aludt egész éjjel!”

„Nagyon ki van merülve ez a gyerek!”

Keres mindent, a papírt, amire jegyzetelt, a könyveit, keresgél az emlékezetében.

A homeopátia segíthet!

Ha olyan kisiskolásnál feledékenységet tapasztalunk, aki egyébként tevékeny – szaladgál, teszi a dolgát és tanul – de most elfáradt és testileg, szellemileg, érzelmileg kimerült, álmatlan, az ACIDUM PHOSPHORICUM​-ra lehet gondolni.

Egy hétig napi kétszer öt golyó adható ilyenkor az ACIDUM PHOSPHORICUM​-ból a 15 CH potenciából vagy 30 CH potenciából két napig napi egyszer 5 golyó majd napi egyszer 5 golyót, egy hétig.

„Nem bírja, sok neki a számonkérés – nem bírja a felelősséget”

Ha a gyerek nagyon szeszélyes és a közérzetének a friss, szabad levegő tesz jót, betakarózni sem szeret, de a simogatást, vigasztalást, dédelgetést kedveli, és egy kiadós sírás után is jobban érzi magát – akkor gondolhatunk a PULSATILLA PRATENSIS​-re, napi két vagy három alkalommal a 15 CH potenciát adjuk.

Gyötrődik, elutasító, kritikus vagy éppen fél egyedül és kimerült, elutasítja a felelősséget, esetleg álmatlan – akkor gondolhatunk az ARSENICUM ALBUM​-ra, javasolhatjuk 15 CH vagy 30 CH potenciában, napi egyszer 5 golyót.

Az önbizalom hiánya figyelhető meg, ami félelemmé alakul a közeledő feladat vagy helyzet előtti időszakban – általában azért igyekszik elszántnak tűnni.

Kísérhetik a panaszokat emésztőrendszeri panaszok is, pl. puffadás, hasi görcsök, székelési inger, hasmenés.

Ezek a tünetek javulhatnak, amikor az időjárás hűvösebbre fordul – gondoljunk a LYCOPODIUM CLAVATUM​-ra. Adagolása: néhány nappal a félelmet kiváltó esemény vagy helyzet előtt 15 CH, egy vagy két napig, napi 2-3 szor 5 golyó, esetleg hosszabban hetente egyszer vagy kétszer 5 golyócska.

„Rettenetes lámpaláza van”

A gyermek aggályoskodó. A számára különösen nehezeknek tűnő eseményeket megelőzően félelem lép fel, ami betölti egész lényét. Tünetei melegben romlanak. Kedvezőtlen hírek is fokozzák panaszait olyankor is, amikor mások éppen csak tudomást vesznek róluk. Ilyenkor gondolhatunk a GELSEMIUM SEMPERVIRENS​-re, adhatjuk 15 CH potenciában, aznap napi 3-szor 5 golyót, vagy egy-két napig napi 2-szer 5 golyót.

Esetleg testsúlycsökkenés, ideges túlérzékenység lép fel. A tünetek a szellemi megerőltetés után jelentkeznek és a gyermek retteg a megpróbáltatásoktól. Ilyenkor gondolhatunk az ARGENTUM NITRICUM​-ra és adhatjuk 15 CH-ban, 4-5 alkalommal a megpróbáltatás előtt.

Önállóan, vagy a fenti szerekkel együtt adható homeopátiás komplex tabletta, amelyet javasolhatunk (3X1 tabletta 14 éves korig vagy 4X2 tabletta felnőtteknél) az alábbi tüneteknél:

 • túlhajszolt, túlterhelt állapotban

 • hatásos a stressz reakció minden szakaszában

 • csökkentik a stressz okozta vegetatív funkciók hevességét

 • oldja a stressz következtében kialakuló szorongást, feszültséget csökkenti az idegességet

 • nyugtató hatású

 • az alvási problémákat enyhíti:

  • elalvási nehézségnél, segíti az elalvást

  • a gyakori felébredés

  • a rövid alvási idő

 • gyermekek esetén is hatásos és használható:
  • hiperaktív gyerekeknél
  • gyermekek alvászavara esetén

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Álmatlanság e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024