Menstruáció, menzesz

Cuprum Metallicum

(réz). Neve a görög kupris (Cyprus) szóból ered, ahol a régi görögök először rátaláltak erre a fémre.

 • Cuprum Metallicum

  Cuprum Metallicum

Akkoriban sebgyógyító kenőcsben használták, bár tisztában voltak vele, hogy a réz mérgező. Hahnemann 1834-ben vizsgálta homeopátiás szerként.

A Cuprum rendkívül jó görcsökre.

Jellemzői: a ​CUPRUM METALLICUM alkatú emberek idegrendszerére jellemző a görcskészség. A görcsös, száraz, fémes hangú köhögés éjjel 11 és hajnali 1 között kezdődik, a hörgők görcsével. Az ajkak kékes színűek, a végtagok hidegek, a szájban fémes íz jelentkezik. Hasi görcsnél a has érintésre rendkívül fájdalmas. Adható még görcsös hányással és székeléssel járó állapotban, a testet ragadós, hideg izzadtság borítja, a széklet zöldes, vizes. Hasznos lehet a lábujjakban kezdődő, egyre feljebb haladó izomgörcsöknél, rángásnál is.

Alkalmazható: görcsök, görcsös rángások, hasgörcs, epilepszia esetén, köhögés, asztma, kimerültség, fáradtság, nyugtalan alvás.

Javulás: verejtékezéstől, hideg italoktól (köhögés, hányás)

Rosszabbodás: hőségben, éjszaka, érintéstől, az érzelmek elfojtása következtében. 

Forrás: Lockie: A homopátia enciklopédiája, dr. Kornhoffer Mária: Homeopátiás házipatika

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Fáradtság, kimerültség e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024