Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Makacs viszketésnél gondoljunk a rühatkára!

A rühatka manapság sajnos gyakran fordul elő, és érdemes többet tudni róla, mert tünetei könnyen ekcémának, vagy allergiának nézhetők.

 • Makacs viszketésnél gondoljunk a rühatkára!

  Makacs viszketésnél gondoljunk a rühatkára!

A rühatka egy tizedmilliméternyi nagyságú állat, mely a bőr alá fúródva lerakja tojásait. Az atka erős viszketést és pontszerű allergiás kiütéseket okoz.

A bőr első pillantásra úgy néz ki, mintha elvakart szúnyogcsípések, vagy apró allergiás kiütések borítanák. A fertőzés testkontaktussal terjed, ezért ha egy családban valaki atkás, mindenkit le kell kezelni. A fertőzés hamar elmúlik az erre rendelt folyadéktól, fontos, hogy legalább 2x meg kell ismételni, és közben tilos a fürdés. A bőr gyakran viszket továbbra is, és felületét elvakart sebek borítják.

Segít a homeopátia

Homeopátiás segítség a SULFUR​ 30 CH, naponta 1-2x 5 golyó. Megelőzésre is jó, ha a gyerek röviden érintkezett valakivel, de mondjuk nem aludt vele egy ágyban, vagy játszott huzamosabb ideig. Ilyenkor 1x5 golyó javasolt 10 napon át, és teafaolajos lemosás a bőrre.

Az atkás bőrkiütések viszketését csillapíthatjuk levendulaolajjal. A SULFUR​-t a lemosókezelés után adjuk a gyermeknek is, legalább öt napon át. Minden ágyneműt mossunk ki minél melegebb programon, az autó és bútorhuzatot gondosan porszívózzuk át. És reménykedjünk, hogy legalább így a tetűjárványtól megmenekülhetünk, mert a levendulaillatú gyerekbe nem költöznek be a rovarok.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024