Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Rhus toxicodendron

(mérges szömörce). A Rhus toxicodendron mérges szömörce néven ismert a növénytanban.

 • Rhus toxicodendron

  Rhus toxicodendron

 A szappanfélék rendjében található szömörcefélék családjába tartozik. A növénycsalád megkövesedett maradványait már a harmadkori leletekből ismerik, 79 nemzetsége megközelítőleg 600 fajt ölel fel. Elterjedésének központja a trópus és a szubtrópus. A szömörceféléket jellemzi a tejjáratok kialakulása, továbbá az éterikus olajok, balzsamok, nyálkaanyagok és fenolvegyületek előfordulása.

A mérges szömörce a fenolvegyületek miatt már enyhe érintésre is bőrgyulladást okoz. Ez legtöbbször viszkető hólyagos kiütések formájában jelentkezik. A mérgezés tünetei közül a legjellemzőbbek a láz, az étvágytalanság, émelygés, fejfájás, duzzadt mirigyek és a szájban jelentkező fekélyek.

A RHUS TOXICODENDRON​ homeopátiás hígítását is akkor használjuk, ha ilyen tüneteket tapasztalunk. A nyálkahártyák gyulladása, herpesz, torokgyulladás, izomfájdalmak, a bárányhimlő, az ízületi gyulladás és a bőrallergiák azok a panaszok, ahol leggyakrabban szóba jöhet a Rhus tox. Bárányhimlő megelőzésére is alkalmas a járványos időszakban.

A Rhus tox a téli influenzák egyik leggyakrabban alkalmazott monokomponensű szere.

A beteg arca piros, szája cserepes. Izomfájdalmai mozgásra enyhülnek. Panaszai főleg bal oldalon jelentkeznek, vagy balról jobbra terjednek. A nyelve lepedékes, de a nyelv hegye háromszög alakban piros. Szájában fémes ízt érezhet. Lázas. Torokfájása enyhül meleg folyadék fogyasztásakor, szilárd táplálékot nehezen nyel.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024