Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Fülgyulladás kezelése homeopátiával

A fülfájás homeopátiás kezelése homeopátiás orvost igényel. Egyszerű, kezdődő panaszoknál meg lehet próbálni otthon a tünetek enyhítését.

  • Fülgyulladás kezelése homeopátiával

    Fülgyulladás kezelése homeopátiával

A fülfájás gyerekeknél leggyakrabban az akut középfülgyulladást jelzi. Állhat azonban a hátterében garathurut, dobhártyagyulladás, idegen test a fülben, ekcéma vagy más egyéb ok is. A középfülgyulladás nagyon erős helyi fájdalommal jelentkezik, a kisgyermek a fejét fogja, és sír.

A homeopátia válasza a fülfájásra 

Ha a fülfájás az egyetlen és tünet, nem észlelhető nátha, láz, vagy köhögés mellette, akkor általánosan javasolható szer az influenzás tünetek homeopátiás komplex gyógyszere. Három napig javasolt szedni napi 1 tubussal. A szervezet védekező mechanizmusát serkenti a gyulladást kiváltó kórokozó elleni védekezésre. A tünetek alapján kiegészíthető egyéb szerekkel is.

Ha a fülfájásnál a csecsnyúlvány is érzékeny nyomásra, akkor a CAPSICUM ANNUUM​ 9 CH hígításban, negyedóránként adható a fájdalom csökkenéséig.

A fülfájás gyakran jelentkezik erős lehűlést követően, éjszaka. Ilyenkor a megfelelő szer az ACONITUM NAPELLUS​ 15 CH.

A fájdalmat nem tűrő betegeknél, főleg, ha féloldali arcpír is jelentkezik, a CHAMOMILLA VULGARIS​15 CH segíthet. A gyermekek ebben az állapotban csak ringatással nyugtathatók meg. A fülfájás gyakran a fogzással függ össze.

Mi a teendő, ha a fülfájást láz kíséri?

Ha a fülfájás lázas állapotban jelentkezik, a bőr vörös, és száraz, a beteg szomjas, magas a láza, ACONITUM NAPELLUS​ 15 CH-t javasolt adni negyedóránként, a verejtékezés megindulásáig.

Ha a hirtelen felszökő láz mellett hasogató fül és fejfájás, izzadás és bőrpír tapasztalható, zajra, fényre is érzékeny, vagy félrebeszél, a Belladonnát 15 CH-s vagy 30 CH-s hígításban érdemes adni. A BELLADONNA​ típusú fülfájás leggyakrabban a jobb fület érinti.

Nagyon jól bevált szer a FERRUM PHOSPHORICUM​ 9 CH, ha a tünetek nem hevesek és fokozatosan alakulnak ki. Az arc váltakozva piros, illetve sápadt.

Sok könyv javasolja a PULSATILLA PRATENSIS​-t és a HEPAR SULFUR​-t fülgyulladás esetén. A két szer hatása változik a hígítás erősségével, így otthoni használatuk nem javasolt!

  • Dr. Zarándi Ildikó, Belgyógyász, homeopátiás orvos
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024