Hírek

Homeopátiás kezelés hatása melanóma sejtekre

A kutatás célja az volt, hogy a sok mellékhatással járó hagyományos kezeléseknek gyengéd alternatívát találjon.

 A melanóma, a bőr pigmentsejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat. A hagyományos kemoterápiás kezelés eredményességét beárnyékolják a mellékhatások. Kutatók nemrégiben a Phytolacca decandra (PD) etanolos kivonatát, amelyet a homeopátiában különféle betegségek, például krónikus reuma, rendszeres kötőhártya-gyulladás, pikkelysömör és bizonyos bőrbetegségek kezelésére 

Eredmények

Az eredmények azt mutatták, hogy a PD beadása az A375 sejtek proliferációjának jelentős csökkenését okozta anélkül, hogy a perifériás vér mononukleáris sejtjein jelentős citotoxicitást mutatott volna. A PD-kezelt sejtekben fokozódott a ROS és a DNS-károsodás kialakulása, amely hajlamossá tette a rákos sejteket az apoptózisra. Ezeket az eredményeket megfelelően alátámasztották a különböző sejt- és nukleáris fehérjék expressziójára vonatkozó analitikai adatok, mint például az Akt és a Bcl-2 leszabályozása, a p53, a Bax és a kaszpáz 3 növekedése, valamint a fehérjék számának növekedése. apoptózis által okozott sejthalál az A375 sejtekben.

Az összesített eredmények a PD rákellenes potenciálját mutatják A375 sejteken a kaszpáz által közvetített jelátvitel és a ROS generálás aktiválása révén.

Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23506692/

Fontos! Súlyos állapotok esetén mindig forduljunk orvoshoz!

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024