Félelmek, viselkedési zavarok

Oviba megy a kicsi, hogy fogjuk túlélni?

Az ovikezdés első napjai után előbb-utóbb minden gyerek számára nyilvánvalóvá válik, hogy „ez már így marad”.

 • Oviba megy a kicsi, hogy fogjuk túlélni?

  Oviba megy a kicsi, hogy fogjuk túlélni?

A lélek jelzéseire, sérüléseire mennél hamarabb adjunk homeopátiás szert. Melyek ezek? 

Ha pánikba esik a gyerek az ovihoz közeledve a kapuban, ijedt, rohangál, kiabál, tiltakozik akkor ACONITUM NAPELLUS​-t adhatunk.

Ha nagyokat sóhajtozva, csendesen sírdogálva megy a gyerek az ovi felé, és dühös lesz, ha szomorúsága miatt vigasztalni próbálják. Ha ezt tapasztaljuk, gondoljunk az IIGNATIA AMARA​-ra

Ha arra panaszkodik a kicsi, hogy fél, mindentől és mindenkitől fél, aki az oviban van, de attól is fél, ha egyedül marad, főleg sötétben, akkor  a PHOSPHORUS​ adható.

A PULSATILLA PRATENSIS​ gyermek jellemzője, hogy kipirult arccal sírdogál, pityereg, szinte egész nap. Bárkitől elfogadja a vigasztalást, csak legyen, aki felé fordul: óvónéni, dadus, idegen anyuka, konyhásnéni. Hurcolja magával a kedvenc játékát, szopja az ujját, és alig várja, hogy az anyukája végre feltűnjön a szoba ajtajában. Hazafelé pedig szívesen veszi, ha vigasztalásul még egy fagyit is kap.

Morcos és nyugtalan is lehet a gyerek, ha utálja az óvodába járást. Türelmetlen, követelőző, akarnok, mérges, ha nem ő szabhatja meg a határokat, és az oviba járással kapcsolatos döntésben ő alulmaradt. Éltető eleme a lázadás. Ekkor NUX VOMICA​ adható, főleg, ha a szorongás miatt alvászavar is jelentkezik, éjjel 3 óra körüli megébredéssel.

A CHAMOMILLA VULGARIS​ jellegzetessége  a nyugtalanság, ami elégedetlen türelmetlenséggel párosul: bármit tennének a kedvére, az nem jó neki, mindig más és más kellene, egy könyv, egy újabb játék, aztán hogy vegyék föl, vagy talán tegyék le. Nem tudja elviselni a fájdalmat, hogy otthagyták az oviban, nem tudja elviselni a többi gyereket, azt sem, hogy ránéznek, hogy szólnak hozzá. Annyira türelmetlen, hogy dobálja a tárgyakat és még a fejét is verheti a falba.

Ha a már szobatiszta gyerek az oviba szoktatás idejében újra bepisil, vagy csak mindig pisis kicsit a bugyija akkor CAUSTICUM​ segíthet az állapoton.

Ha az ovis gyerek mindig azon aggódik, hogy mit gondolnak róla mások, fél minden új játékba, ismeretlen dologba belekezdeni, nagyon szorong a közösségben, otthon viszont szinte zsarnokként viselkedik, mintegy megtorolva  szülőkön az ovis kalandot, adjuk  a LYCOPODIUM CLAVATUM​-ot.

Ha a dühös gyerek a dührohamok alatt képes hányni, hasmenése lesz és hasi görcsei, akkor a megbántottságát és a dühét a COLOCYNTHIS​ segíthet jobban elviselni. 

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024