Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Homeomami: Báránybibi

azaz a himlő, aminek semmi köze a bárányhoz. Pöttyös betegség, a bárányhimlő, vagy gyereknyelven, "báránybibi" a témánk.

 • Homeomami: Báránybibi, azaz a himlő, aminek semmi köze a bárányhoz

  Homeomami: Báránybibi, azaz a himlő, aminek semmi köze a bárányhoz

Sok-sok kérdés merülhet fel, az egyik legfontosabb, mi okozza?

A bárányhimlő vírusfertőzés, egy herpeszvírus okozza.  A mai felnőttek nagy része átesett ezen a betegségen. Felnőttkorban övsömört okoz, ami nagyon kellemetlen, ezt az oltásnál érdemes figyelembe venni.  

Kiütéseit  nehéz megkülönböztetni a rovarcsípésektől, vagy a mérges növény okozta allergiás kiütéstől. A piros foltokból alakulnak ki a folyadékkal telt hólyagok, a fejbőrön majdnem mindig van ilyen. A közhiedelemmel ellentétben nem a kiütés fertő, hanem a garatból szóródnak a vírusok.A hasonlóság alapján a fő homeopátiás szere a mérges szömörcéből készült RHUS TOXICODENDRON​,  a hólyagos kiütések megjelenésekor. 

A betegség kezdetén, mikor még csak az elesettség és láz jelentkezik, három szer jöhet szóba legtöbbször.

A cikk további része itt olvasható.


  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024