Utazás, tengeri betegség

A hasmenés kezelése homeopátiás szerekkel utazáskor

A homeopátiás szerek az utazás alatt leggyakrabban előforduló problémákat hatékonyan gyógyítják.

 • A hasmenés kezelése homeopátiás szerekkel

  A hasmenés kezelése homeopátiás szerekkel

Könnyen szállíthatók, kis helyet foglalnak, és bevitelük nem okoz problémát általában egyetlen országba sem. A külföldre utazók leggyakrabban jelentkező problémája az étrendváltásból ered. Az emésztési zavarok legtöbbször rövid időn belül maguktól rendeződnek.

Nem minden gyomorrontás egyforma

Hányás és hasmenés esetén, amikor a gyerek legyengül, nagyon fontos a megfelelő folyadék és ásványi anyag utánpótlása – ilyen esetekben a has bebugyolálása, a helyi meleg is kifejezetten enyhíti a panaszokat. A homeopátiás szerek tünetek szerint alkalmazhatók, és gyors hatásúak.

Ha a romlott étel fogyasztása miatt bűzös, rossz szagú, sötétebb színű hasmenés indul el, égő jellegű hasi fájdalommal, az ARSENICUM ALBUM​ golyócska segít megszüntetni a hasfájást és a hasmenéses székletet.

Ha erősek a hasban fellépő görcsök, és a kicsi felhúzott lábakkal fekszik, vagy kétrét görnyed, akkor a COLOCYNTHIS​ (sártök) golyók javasolhatók. Ez a szer görcsoldó hatású.

Ritkább esetben előfordul, hogy a görcsös állapotot a hátrafeszített hát, a nyújtózkodás enyhíti, ilyenkor a DIOSCOREA VILLOSA​ adható görcsoldó szerként.

Megfigyelhető olyan eset is, amikor a fertőzött étel elfogyasztása után a gyomorban és az alhasi régióban is görcsök jelentkeznek, hányingerrel, hányással társítva, a panaszokat azonban csökkenti pár korty hideg víz fogyasztása. Ebben az esetben a CUPRUM METALLICUM​ nevű homeopátiás szer fogja a hasi tüneteket meggyógyítani.

Nyáron a lehűlés, a hidegebb, csapadékos idő is kiválthat hasmenéses tüneteket, ilyenkor a DULCAMARA​ segíthet a gyógyulásban.

Érdemes a golyócskákat elszopogatni vagy kevés forralt, lehűtött vízben feloldva beadni a gyermeknek. A tünetek erőssége szerint napi 2-4x 5 golyó javasolt. Ezek hamar mérséklik a tüneteket. Ne felejtsük el a megfelelő folyadék- és ásványianyag-pótlást sem, hiszen a terápia sürgős és fontos részét képezi! Trópusi országban erre nagyon jó a kóla.

A gyümölcsök hajtanak 

Sok gyümölcs fogyasztása után esetenként igen bőséges, vizes állagú hasmenés léphet fel, melyet gyomorkorgás, fájdalom előz meg. A PODOPHYLLUMPELTATUM javasolt ilyenkor; csökkenti a fájdalmat, illetve ritkítja a hasmenéseket. Éretlen gyümölcs evése is kiválthat laza vagy folyós székletet, sokszor fájdalom nélkül, ezen a ACIDUM PHOSPHORICUM​ tud segíteni.

A gyerekek pocakja

Ha zöld gyümölcs túlzott fogyasztása kapcsán a csecsemőnél vagy kisgyermeknél hasmenést tapasztalunk, a gyermek a gondos ápolás ellenére is savanykás szagot áraszt, a feje izzad és nyugtalan, rosszkedvű, akkor a RHEUM OFFICINALE szer szedése javasolt, melyet a rebarbara gyökeréből készítenek.


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!


Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024