Állatok

Homeopátia segített az állatkerti pingvineken

Az állatgyógyászatban alkalmazott homeopátia biztonságos és hatásos alternatívát jelent.

Az idén publikált esettanulmány leírja, hogy az állatkerti körülmények között tartott Magellán pingvineknél gyakori pododermatisz (a talpak mikrobialis fertőzése) kezelésében ARNICA MONTANA​ és CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​ szereket alkalmaztak és a javulást hetente ellenőrizték.  A kezelés ideje alatt a pingvinek a megszokott lakóterületükön maradhattak. A kúra hatására az elváltozások számottevően javultak. A gyógyulás üteme a kiinduló állapot súlyosságától függően változott. A pingvinek többségénél már egy hét után nem volt tapasztalható a lábak fertőzöttsége és az ödéma.

Megállapították, hogy a homeopátia hasznos kezelési lehetőséget kínál a fogva tartott pingvinek pododermatitiszében, könnyen alkalmazható és mellékhatások nélküli.


Forrás: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33316832/


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024