Állatok

Homeopátia a nagyállattartásban

Egy homeopata állatorvos tapasztalatai egy hazai sertéstelepen


Sokan már tapasztalatból is tudják, hogy a homeopátia nemcsak a humán-, hanem állatgyógyászati vonalon is hatékony

segítség, ha beteg a cicánk, kutyánk vagy más házi kedvencünk. Az viszont sajnos még nem evidens, hogy a

szupermarketek hűtőpolcain is homeopátiás szerekkel kezelt állatokból készült termékek legyenek hozzáférhetőek.

Talán nem utópia, hogy ezek a bio-minőségű, antibiotikummal nem kezelt állatok húsából készült termékek egyre

szélesebb körben elérhetővé váljanak a fogyasztók számára, hiszen ez nemcsak az állatok életminőségét, vitalitását

szolgálják még életük során, hanem az embert is, aki a legnagyobb mennyiségű antibiotikumot már nem orvos által

felírt gyógyszer, hanem állati eredetű termékek formájában fogyasztja el, így ez a jelenlegi helyzet jelentős mértékben

hozzájárul az antibiotikum rezisztencia kialakulásához.

Az alábbi cikkben egy ellenpéldáról olvashatunk egy hazai állatorvos tollából, aki a nagyállattartásban sikeresen

alkalmazza a homeopátiás szereket (kizárólag homeopátiával gyógyít). Bízunk benne, sokakhoz eljut ez az információ

és talán kedvet csinál többeknek, akik állattartással foglalkoznak, hogy homeopata állatorvossal kooperálva keressék az

állatok és a fogyasztók magasabb szintű életminőségét biztosító lehetőségeket, így a homeopátiás kezelést!

(Bevezető: TN Alapítvány)


Szerző: dr. Farkas Rita


Egyre többször okoz problémát az antibiotikumokra rezisztens baktériumok elszaporodása humán vonalon éppen úgy, mint az állatorvoslás terén. Az új jogszabályok próbálnak olyan kereteket létrehozni, amelyek lassítják ezt a folyamatot, és ezzel a kórházakban kialakult helyzetet legalább nem fokozni.

A homeopátia alkalmazásával az állatok szervezetének öngyógyítási folyamatát beindítva elérjük, hogy minimálisra csökkenthető, vagy el is hagyható az antibiotikumok használata, ezzel a rezisztens törzsek kialakulásának is gátat vetünk. Nincs várakozási idő, hiszen nincs bomlásterméke a készítményeknek.

Egy sertéstelepi tapasztalatomat szeretném megosztani az olvasókkal. Az a tartástechnológia, amit ezen a telepen alkalmaznak, nem a szokványos, intenzív tartástechnológia, hanem szabadtartás. A kocák a szabadban ellenek. A malacok csak a hízlalás idején kerülnek fedett helyre. Nincs fűtés, nincs lehetőség a „lakhelyek“ fertőtlenítésére, a járványvédelem is - a klasszikus értelemben véve - hiányos. 

Egy reggel azt tapasztaltam, hogy a hízó állatok között néhány állatnak klasszikus, vörös borseprű színű bélsár folyt a végbeléből. Ez egy igen súlyos betegség tünete, össze sem lehet téveszteni semmivel. A vastagbél bolyhainak elpusztulása során vérzés indul el. Nagyon rövid idő alatt kialakul a tápanyag és a folyadék felszívódásának képtelensége, a folyamatos vérveszteség a keringés összeomlásához, majd az állatok elhullásához vezet, komoly veszteséget jelentve a gazdaságnak néhány nap leforgása alatt.

Gyorsan végiggondoltam a helyzetet. Mennyi időbe telik, míg a rezisztencia vizsgálat elkészül, amíg intézeti lelethez jutunk? A gyógyszer megérkezésének ideje is 2-3 nap, és az sem biztos, hogy az in vitro eredmény in vivo is jól fog működni. 

Elhatároztam, hogy addig, amíg ez a kb. 1 hét eltelik, bevetem a homeopátiát. Egy olyan szert kaptak az állatok, ami a fekély képződések során kialakuló vérzésre adunk. Egyedi kezelés helyett, hiszen az a telepen elég nehézkes lenne, az ivóvízben oldva kapták meg a gyógyszert az állatok. 

A következő napon nem volt elhullott állat, sőt a beteg állatokat sem találtuk volna meg, ha nem jelöltük volna meg őket. Teljesen tünetmentesek lettek. Szerencsére a többi állat sem mutatott tüneteket. Az állatok fejlődése nem torpant meg, nem volt visszaesés sem a hízlalás során.

Ennek okát abban látom, hogy az akkor még tüneteket nem mutató állatoknál a betegség tüneteinek kialakulását is képes volt a homeopátiás szer megakadályozni. Az egyébként a szervezetbe bekerült kórokozó nem talált megfelelő környezetet az elszaporodásához.

A homeopátia bevetésével jelentős költséget takarítottunk meg. Az intézeti vizsgálatok elenyésző költséget jelentettek volna a felmerülő gyógyszer költséghez képest. A későbbiek során még két alkalommal volt szükség hasonló beavatkozásra, egy évvel később, másik állománynál. Ennek már 6 éve...

Gyakran alkalmazok homeopátiát ellés előkészítésre; ellés után kialakuló hüvelyfolyás gyógyítására; választás utáni időszakban a takarmányváltáskor kialakuló hasmenésre; hő-stresszre. Nagyon jó segítő társ a mélyalmon tartott hízóknál kialakuló köhögésre, aminek nem más az oka, mint a felszaporodó ammónia belélegzésekor kialakuló nyálkahártya kimaródás a légutakban. Ha ezt meg tudjuk előzni, nem tudnak a fakultatív patogén baktériumok elszaporodni és súlyosabb betegséget kialakítani.

Sokáig sorolhatnám azokat a tüneteket (betegségeket), ahol sikeresen alkalmazni lehet a homeopátiás szereket, mellőzve az antibiotikum felhasználását. Természetesen vannak olyan esetek, ahol nem lehet elkerülni. Erre azonban ritkán kerül sor.

A gazdasági mutatók is jelentősen javultak. Kevesebb a kiesés, nagyobb a súlygyarapodás.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024