Állatok

Ételmérgezés, mérgezés állatoknál

Ételmérgezés, mérgezés esetén adható homeopátiás szerek

 • Ételmérgezés, mérgezés állatoknál

  Ételmérgezés, mérgezés állatoknál

Mit adhatunk, ha kedvencünk megette a gyógyszerünket vagy elcsatangolt és romlott ételmaradékot evett az utcán? (Azaz, mérgezések esetén a hagyományos gyógymód mellé javasolt homeopátiás szerek listája)

Ha romlott ételt, húst, halat stb. evett (ételmérgezés gyanúja) adjunk ARSENICUM ALBUM​-ot és Okuabakát.

Ha patkánymérget evett, akkor a LACHESIS MUTUS​, PHOSPHORUS​ javasolt.

Ha megette a gazdi fogamzásgátlóját a kutyus (gyakorta előfordul!) a BRYONIA​ felfüggesztheti annak hormonális hatását, ha nyugtatót vagy kortizont evett, akkor a PHOSPHORUS​ és a Cortisonum javasolt.

Ha antibiotikum lett túladagolva, SULFUR​ adjunk, az oltási szövődmények ellen THUJA OCCIDENTALIS ​-t vagy SILICEA​-t, ha festékanyaghoz, inszekticid anyaghoz fért hozzá kedvencünk, akkor Okuabakát kapjon.

A NUX VOMICA​ adható a legtöbb gyógyszer túladagolásnál és mérgezésnél egyaránt!

Természetesen a homeopátiás szerek adása mellett szükséges az állatot hagyományos orvosi ellátásban is részesíteni (hánytatás, hashajtás, folyadékpótlás).

 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024