Állatok

Homeopátia a nagyállattartásban

Egy homeopata állatorvos tapasztalatai egy hazai juhállomány kezelésében

Sokan már tapasztalatból is tudják, hogy a homeopátia nemcsak a humán-, hanem állatgyógyászati vonalon is hatékony segítség, ha beteg a cicánk, kutyánk vagy más házi kedvencünk. Az viszont sajnos még nem evidens, hogy a szupermarketek hűtőpolcain is homeopátiás szerekkel kezelt állatokból készült termékek legyenek hozzáférhetőek. Talán nem utópia, hogy ezek a bio minőségű, antibiotikummal nem kezelt állatok húsából készült termékek egyre szélesebb körben elérhetővé váljanak a fogyasztók számára, hiszen ez nemcsak az állatok életminőségét, vitalitását szolgálják még életük során, hanem az embert is, aki a legnagyobb mennyiségű antibiotikumot már nem orvos által felírt gyógyszer, hanem állati eredetű termékek formájában fogyasztja el, így ez a jelenlegi helyzet jelentős mértékben hozzájárul az antibiotikum rezisztencia kialakulásához. 

Az alábbi cikkben egy ellenpéldáról olvashatunk egy hazai állatorvos tollából, aki a nagyállattartásban sikeresen alkalmazza a homeopátiás szereket (kizárólag homeopátiával gyógyít). Bízunk benne, sokakhoz eljut ez az információ és talán kedvet csinál többeknek, akik állattartással foglalkoznak, hogy homeopata állatorvossal kooperálva keressék az állatok és a fogyasztók magasabb szintű életminőségét biztosító lehetőségeket, így a homeopátiás kezelést!

Egyre többször okoz problémát az antibiotikumokra rezisztens baktériumok elszaporodása humán vonalon éppen úgy, mint az állatorvoslás terén. Az új jogszabályok próbálnak olyan kereteket létrehozni, amelyek lassítják ezt a folyamatot, és ezzel a kórházakban kialakult helyzetet legalább nem fokozni.

A homeopátia alkalmazásával az állatok szervezetének öngyógyítási folyamatát beindítva elérjük, hogy minimálisra csökkenthető, vagy el is hagyható az antibiotikumok használata, ezzel a rezisztens törzsek kialakulásának is gátat vetünk. Nincs várakozási idő, hiszen nincs bomlásterméke a készítményeknek.

"Egy juhtelepi tapasztalatomat szeretném megosztani az olvasókkal. Juhállományunkban már a szarvasmarha elléséből nyert tapasztalatokat felhasználva ellés előtt a PULSATILLA PRATENSIS​ homeopátiás szer adagolása megtörténik. Gyakorlatilag így nincs nehézellés. Az ikerbárányok közül (az ellések 70%-a) csak néhány állat hullott el, akkor is elsősorban azért, mert a kisbárány nem találta meg az anyját és nem kapott eleget enni, vagy megtaposták a felnőtt állatok.

Azokban a ritka esetekben, amikor elhullott a bárány, - hogy ne gyulladjon be az anya tőgye - (egyedileg alkalmazva) LAC CANINUM​ adagolásával apasztottuk el az anya tejét, amelyhez átlagban mindössze két nap elegendő.

Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy az ellés megkezdésére a paraziták igen felszaporodtak az állomány egyedeiben, ezért a vemhesség alatt kisebb megszakításokkal, folyamatosan adagoltuk a KAMALA és a juhok tüdő-, bendő- és bél-parazitáiból készült speciális homeopátiás nozóda szert. Ezzel elértük, hogy az ellést tökéletes kondícióban kezdték, és a szoptatás idején sem volt gond.

A bárányok felnevelése során azonban gyakran az anyajuhok sántaságával találkoztam, amely a nagy mennyiségű tej leadását követő második napon jelentkezett. Arra a következtetésre jutottam, hogy kálciumhiány alakult ki, hiszen sok tej termelése során sok kálciumot ad le a csontokból az anya. Takarmánymész és homeopátiás CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​ igen magas potenciában való adagolásával a következő naptól eltűnt a sántaság, majd nem is jelentkezett többet.

A bárányok hasmenésére a NUX VOMICA​ és a VERATRUM ALBUM​ szerek váltak be minden esetben. Csupán egy nap elteltével megszűnt ez a tünet.


Szerző: dr. Farkas Rita 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024