Állatok

Ceruza kutya esete a toklásszal

Ha nyár, akkor toklász? Nem feltétlenül!

 • Ceruza kutya esete a toklásszal

  Ceruza kutya esete a toklásszal

Ceruza csinos törpetacskó szuka volt, négy gyerek kedvence. Érden lakott, egy nagy, kertes házban, de övé volt az egész határ is.  A gyerekek mindenhova magukkal vitték. Ceruza nagyon élvezte ezeket a kirándulásokat és szívesen hempergőzött a fűben.

Nem is lett volna ezzel semmi baj, ha csaknem minden alkalommal nem fúródott volna toklász a fülébe, az orrába, vagy akár a kötőhártyazsákjába. Sajnos, a gazdik is kissé gondatlanok voltak, vagy időhiányban szenvedtek, mindenesetre e kirándulások után nem vizsgálták át a kutyát, amikor a toklászokat csipesszel még ők maguk is ki tudták volna szedni. Így aztán útjuk gyakran az állatorvoshoz vezetett, aki volt, hogy Ceruza füléből nyolc toklászt is kiszedett. Ceruzának néha, az időközben kialakult fül-, vagy kötőhártyagyulladás miatt, hosszadalmas kezelésben is részesülnie kellett. Volt, amikor az orrjáratából a toklászt sebészileg kellett eltávolítani.

Homeopátiás rendelőnkbe azonban nem emiatt, hanem rendszeresen visszatérő hasmenése miatt, egy februári napon került. Nem mondhatom, hogy túlzott lelkesedéssel jött volna be a rendelőbe, de nagyon meglepődött, amikor nem rögtön a vizsgálóasztalra került. A gazdin kívül még két gyerek is kísérte  A gazdi lába mögé húzódott, onnan pislogott ránk, kissé bizalmatlanul.Csak akkor oldódott fel kissé, amikor vízzel és finom kutyasüteménnyel kínáltuk.

Az anamnézis felvétele során derült fény a visszatérő toklász-problémára. Ceruza –  a kísérői egybehangzó állítása szerint – nagyon ragaszkodó kiskutya volt, intelligens, könnyen és szívesen tanult, de nem sok önbizalommal rendelkezett, állandó biztatásra, támogatásra szorult. Finom, vékony szőrzete volt. Fázós volt, még nyári estéken is szerette, ha betakargatják. Ízületei kissé lazák voltak.

A visszatérő hasmenése miatt SULFUR​-t kapott, ami rövid idő alatt meg is oldotta ezt a problémát. Ezután, alkati szerként, havi egy alkalommal SILICEA​-t írtunk fel számára. A gazdik figyelmét felhívtuk a nyári kirándulások utáni tüzetes átvizsgálásra is és megtanítottuk, hogyan  történjen ez. A gyerekek lelkesen követték az utasításainkat és a szülők elmondása szerint be is tartották azokat.

Ennek volt köszönhető, vagy a havi rendszerességgel adagolt SILICEA​-nak? Nem tudom. Mindenesetre Ceruzánál a toklász-probléma soha többé nem jelentkezett és szép kort ért meg, erőben-egészségben, a gazdik és homeopata állatorvosa nagy örömére.

Szerző:

Dr. Takács Györgyi

homeopata állatorvos

állathigiénikus és toxikológus szakállatorvos

SanaVet állatorvosi rendelő

Rendelés: hétfőn, szerdán és pénteken délutánonként

A betegeket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk.

H-1076 Budapest, Garay u. 21. fszt. 1. Kaputelefon: 65

Tel.: (06 1) 321-1355

Weboldal: https://www.facebook.com/SanaVetKft/


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

 • Dr. Takács Györgyi
kapcsolódó szerek
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Óvodáskori problémák e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Utazási e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

  tovább
 • letöltöm

  Túlélési tippek fesztiválozóknak

  tovább
 • letöltöm

  Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024