Állatok

A Hortobágyi Halgazdaság

Ahol homeopátiával gyógyulnak a halak

Az, hogy a homeopátia minden élő szervezetre - nemcsak az emberi testre – hat, a homeopátia tudományterület kutatóinak eredményein kívül (pl. https://tudomany.terapianatura.hu/) a homeopata orvosok értékes és széleskörű tapasztalataiból is ismerjük. Az agrohomeopátia a növények megbetegedéseit kezeli (https://www.homeopata.hu/en/node/2195). Az állatgyógyászatban (https://homeopatia.info.hu/allatok/) pedig a kutyák, macskák megbetegedéseitől a nagyállattartáson át a halak (!) kezeléséig sikeresen és széleskörűen alkalmazható ez a gyógymód. 

Azért is van kiemelkedő szerepe a homeopátiának az agráriumban, a nagyállattartásban, mert így biominőségű hús és tejtermékek állíthatóak elő. Kevesen tudják, de pl. sertések, kecskék, szarvasmarhák, nyulak kezelésében is használható és nemzetközileg elterjedt gyógymód a homeopátia. A hagyományos állatorvosi kezelés során az állatok húsában antibiotikumok és gyógyszerszármazékok halmozódnak fel, így azok a levágott állat húsából vagy lefejt tejéből az emberi szervezetbe vagy a hobbiállatok, kutyák, macskák testébe kerülhetnek, ott tárolódnak, és későbbi megbetegedéseket idézhetnek elő. A hagyományos állatgyógyászatban, haszonállattartás során alkalmazott antibiotikumok az ellenálló baktériumtörzsek kialakulásához járulnak hozzá, felboríthatják a bélflórát. Az antibiotikumok nagy részét ma már nem humán orvos által felírt receptre, hanem a hússal és tejtermékekkel fogyasztja el egy átlagfogyasztó.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy létezik Magyarországon több kisállatfarm, állattelep, halgazdaság, ahol homeopata állatorvos alternatív gyógyászattal, homeopátiás gyógyszerekkel kezeli a felmerülő betegségeket, így a Hortobágyi Halgazdaság halai is homeopátiával gyógyulnak, így szinte bio-minőségű halhúst állítanak elő (!).

A Hortobágyi Halgazdaság homeopata állatorvosa a százhektáros tavakban élő halak (pontyok) kezelésére Dr. Wolfgang Becvar német homeopata orvos könyvéből inspirálódva, de saját ötlete alapján más hígításban próbálta ki a homeopátiás szereket, de új szereket is kifejlesztett. Tapasztalata szerint elégséges egy kevés homeopátiás gyógyszermennyiség hatása idővel az egész tó ökoszisztémáján érezhető, tapasztalható. 

Nyolcféle nehezen kezelhető halbetegség terápiás készítménye férhető hozzá a gazdaságban, így hatékonyan előzik meg és kezelik többek közt a halakat ért stressz-hatások következményeit, a pontyok fekélyes bőrgyulladását, a bélgyulladást, a  nyári hőségben gyakori relatív és abszolút oxigénhiányt, a kopoltyú-nekrózist és a kopoltyúrothadást, de homeopátiával védekeznek a halak parazitái, a kopoltyún és bőrön élősködő egysejtűek ellen is. 

A biohal nevelés érzékeny pontja a gyógykezelés, az állatok legfeljebb évente egyszer kaphatnak hagyományos gyógyszert, azt is csak akkor, ha igazolni tudják, hogy azzal az állatok szenvedését és tömeges elhullását előzték meg. A halgazdaságban nem alkalmaznak hagyományos gyógyszerkészítményeket, megelőzésre és terápiára is csak homeopátiás szereket használnak.

A homeopátiás kezelési mód halállományokon való alkalmazásának előnyei:

 • nincsen élelmezés egészségügyi várakozási ideje,
 • szabályszerű alkalmazás mellett nincsenek mellékhatásai,
 • alkalmazása könnyű, költségkímélő és környezetbarát,
 • azokban az esetekben különösen fontos az alkalmazása, amikor a hagyományos szerek terápiás sávja kicsi, mellékhatások fellépésének viszont a veszélye nagy,
 • amikor az addig eredményesen alkalmazott szerről kiderül, hogy ártalmas, esetleg betiltották,
 • olyan megbetegedések is  kezelhetők vele, amelyeknek nincsen hagyományos gyógyszerük,
 • biotermelés esetén az ellenőrző szervezetek által is támogatott az alkalmazásuk,
 • horgásztavak halállományainál is előnyös, mivel megbetegedés esetén nem szükséges tilalmi idővel megszakítani a horgászidőszakot.

A halak kezelésével nem csak a gazdasági kárt okozó betegségeket sikerül elkerülni pusztán homeopátiás kezelésekkel, hanem a végeredmény is komoly előnyökkel kecsegtet a hagyományos kezelésekkel szemben, mivel egészségesek a halak, nagyobb a hozam úgy, hogy a környezetszennyező vegyszereket és antibiotikumokat teljes mértékben sikerül mellőzni, kevesebb pénzügyi ráfordítás mellett, szinte bio-minőségű halhúst előállítva.


(Szerkesztette: Divinyi Zoltán Péter)


Forrás:

https://qubit.hu/2018/08/30/az-egeszsegre-es-a-kornyezetre-is-karos-megis-egyre-tobb-hust-fogyaszt-az-emberiseg 

https://prove.hu/12-ok-amiert-veszelyesek-az-allati-eredetu-elelmiszerek/ 

https://hhgzrt.hu/haltermeles/igy-termeljuk-a-halat/halegeszsegugy 

Debrecen (a város lapja), - Emberek, állatok gyógyítója (2003)

Horgász újság (2004 nyár)

Hortobágyi Halgazdaság Zrt. évkönyv (2012)

A Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Tagozatának  2008 őszi üléséről készült összefoglaló


Kép forrása: pexels-pixabay-45910


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024