Várandósság, szülés, szülés után

Természetes szülés császár után?

A nagyobbik gyerekem "simán" született. Pedig majdnem négy és fél kiló volt. A második császármetszéssel. Pedig sokkal kisebb volt.

Az első születésekor azt mondta a doktor, hogy biztos szeretnék már túl lenni rajta. Mármint a szülésen. Ezzel biztatott: mindjárt túl leszek rajta. Pedig ez aztán az eszembe sem jutott. A "túllevés". Jelen voltam. Tudtam, mi történik minden pillanatban. Közösen születtünk. A fiam az életre, én meg anyává. És nagyon kíváncsi voltam a kisemberre. Kíváncsi voltam, ha meglát, mit  gondol majd. Bevallom, arra is gondoltam, tetszem-e neki, vagyis, hogy ilyen anyára gondolt-e. Aztán amikor egymásra néztünk, láttam a tekintetében és a pillantásában azt, hogy, na jól van. Békésen lecsukta égkék szemeit, jelezve ezzel, hogy jól választott, jó lesz.

Doktor Mami: Természetes szülés császár után?

A lányom zűrzavaros időkben született, sok volt a feladat, az intézendő dolog, az autózás, a lelki bizonytalanságok. És nagyon elfáradtam. Nem tudtam úgy figyelni, úgy jelen lenni, ahogy szerettem volna. Aztán volt egy pont, amikor hagytam, hogy mások döntsenek. Voltak a tünetek, voltak a vizsgálatok, voltak a műszerek, amelyek mértek, és beigazolták, hogy a szülés nem halad. Császármetszés kell. És lett. Még láttam, hogy fölemelik, még hallottam, hogy sír, aztán órák múlva, amikor fölébredtem, már velem volt. Úgy, mintha mindig is ott lett volna. Mintha csak kigondoltam volna és már ott is lenne. Mint egy kismanó, aki tudja a dolgát: elindul egy úton, és odaér, ahova akar.

Amikor ők születtek, semmit sem tudtam a homeopátiáról. Most azonban azt gondolom, jó lett volna, ha akkor van ARNICA MONTANA​, hogy ne érezzem magam annyira összetörve és tehetetlenül, Jó lett volna, ha kaptam volna PULSATILLA PRATENSIS​-t, amikor vágytam arra, hogy ne hagyjanak egyedül. Jó lett volna, ha kapok STAPHYSAGRIA​-t a gátsebemre meg a keresztben fölmetszett hasamra. A császár előtt használt volna a GELSEMIUM SEMPERVIRENS​, és akkor talán kevésbé lettem volna olyan "ködös" és kontaktusképtelen, meg az ACONITUM NAPELLUS​, amikor rámtört a félelem, azzal az érzéssel, hogy ül valaki a mellkasomon, és mindjárt megfulladok.

De nem volt. Én homeopátia nélkül lettem anya.

Ha lehetne harmadik gyerekem, egy csöppet sem csodálkoznék, hogy megint "sima" szüléssel jön a világra. Mert az izmaim regenerálódni képesek, a méh izomzatának lassú tágulása nem jár feltétlenül a heg szétválásával, mert a méhlepény meg tud tapadni azon a helyen is, ahonnan aztán biztonsággal le is tud majd válni, ha kell. És vannak vizsgálatok, meg műszerek, amelyek képesek objektív eredményeket adni. És vannak doktorok, akik tudnak az eredmények birtokában mérlegelni és dönteni. És vagyok én, aki örökre a gyerekem anyja vagyok. Mert megszültük egymást.
És már van a homeopátia. 

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára

  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024