Várandósság, szülés, szülés után

Milyen homeopátiás szereket vigyünk magunkkal a kórházba?

Az utolsó hónapban minden nap nagyon hosszúnak tűnik.

Ezek a várakozás percei, és szeretnél tenni valamit azért, hogy szülésed könnyű és problémamentes legyen. Nézzük, hogyan segíthetnek a homeopátia szelíd gyógyszerei a szülés előtt, alatt és után!

Ha már nincs messze a szülésre kiírt napod, biztos sokat gondolsz arra, hogy vajon időben észreveszed, felismered a jeleket? Ne aggódj, ezt nem lehet összetéveszteni mással. 
Érdemes jó előre végiggondolni, mi lesz, ha megindul a szülés. Hogy jutsz el a kórházba, ki lesz veled, ha vannak nagyobb gyerekek, ki fog rájuk vigyázni. Az utolsó hónapban érdemes pelenkát, vagy nagyobb betétet hordani magadnál, mert egy nyákdugó, vagy magzatvízfolyás bárhol érhet! 

Szüléselőtt

Az ARNICA MONTANA​ (hegyi árnika) gyógynövényből készült homeopátiás gyógyszert leggyakrabban vérzéscsillapításra, kék foltok, duzzanatok csökkentésére és műtétek előtt-után javasolják.

ARNICA MONTANA​ 30 CH – a szülés előtti utolsó három napban szopogass el napi 1x5 golyót. Ez a tapasztalatok alapján felkészíti a szöveteket a szülésre. Mivel elég nehéz kiszámítani, melyik az utolsó három nap, a terminus előtti utolsó héten három napig szedd az Arnica-t, és vidd magaddal a dobozban a kórházba is. Ha elkezdődött a szülés, szopogass el 5 golyó ARNICA MONTANA​ 30 CH-t. Ha császármetszéssel szülsz, a műtét előtt szopogasd el az Arnica montanat!

Az ARNICA MONTANA​ 9 CH potenciája  az ereket, szöveteket erősíti. Ezt szedheted három héttel a szülés előtt is, napi 1x5 golyót. Az utolsó napokban válts át a 30 CH-ra. Az is jó, ha a szülés előtt a 9 CH-t szeded, alatta és utána a gyorsan ható, regenerációt segítő 30 CH-t. (lsd lejjebb)

CAULOPHYLLUM​ 5 CH és CIMICIFUGA RACEMOSA​ 9 CH – ezek a homeopátiás gyógyszerek évszázadok óta szülést segítő gyógynövényként alkalmazott növényekből (kék boglárka, fürtös poloskavész) készülnek. Az utolsó hónapban mindkettőből szopogass el napi 1x5 golyót.

Egyiket reggel, másikat este.

A két szer felkészíti a méhet, puhítja a méhszájat. Az utolsó héten sem késő elkezdeni a CAULOPHYLLUM​/ CIMICIFUGA RACEMOSA​ szedését! Ilyenkor napi 2x5 golyó javasolt mindkét szerből! Egymás után is elszopogathatod, csak tarts a kettő között 10 perc szünetet! 

FIGYELEM! Ha nyitott a méhszájad, ne vedd be ezeket a szereket szülés előtt! Szülés alatt segíthetnek a fájások erősítésében, és a tágulás segítésében!

Szülés alatt

ARNICA MONTANA​ 30 CH – regeneráló, vérzéscsillapító hatású. Szülés alatt 1x5 golyót szopogass el. A babát is megviseli a szülés. Az Arnica montana az „üdvözlet a világon” szer.

Persze ne tedd a kicsi szájába, oldj fel 5 golyót fél deciliter babavízben és cseppents egy kis mokkáskanálnyit a baba szájacskájába. Erre nem lesz időd a kórházban, de magaddal viheted feloldva az Arnicat egy cseppentős üvegben, és szülés után a szájába cseppentheted. Ha nagyon megviselte a kicsit a szülés, tele van kék foltokkal, vagy véraláfutással, adhatod az Arnica montanat naponta 2x, akár egy héten keresztül is.

Tágulás szerei

CAULOPHYLLUM​ 5 CH – olyankor szedd, ha rendszertelenek a fájások, és nem tágulsz. Ilyenkor negyedóránként szopogass el 5 golyót. Ha a fájás normalizálódik, abbahagyhatod. Akkor javasolt, ha nem tágul megfelelően a méhszáj.

CIMICIFUGA RACEMOSA​ 9 CH – ha a tágulás lelassul, erős a fájdalom, de nem tágítja a méhszájat. Ilyenkor a

Caulophyllummal együtt javasolt szedni, negyedóránként, felváltva, amíg a fájás normális, produktív nem lesz.

(ezeket a szereket szülés alatt a bába magasabb potenciában (30 CH)  is alkalmazhatja)

Szülés után

Tejtermelés megindítására

RICINUS COMMUNIS​ 5 CH / URTICA URENS​ 5 CH. Ha nehézkesen indul a szoptatás, szopogass el napi 3x5 golyót mindkét homeopátiás gyógyszerből. Lehet egymás után is! Amint megindul a tejtermelés, hagyd abba, és bármikor kezdd újra, ha a tejtermelés csökken.

Regenerációra, sebgyógyulás segítésére

Szülés szedj az Arnica montanaból napi 1x 5 golyót, minimum 5 napig, de fájdalmas seb, nehéz szülés után egy-két hétig is javasolt napi 2x5 golyó elszopogatása. Ha a kicsi véraláfutásos, vagy megviselte a születés, ő is kaphatja az Arnicat naponta 2x akár 5-6 napig is. A babának fél deciliter babavízben oldj fel 5 golyót, és cseppents egy mokkáskanálnyit az oldatból a baba szájába. Készíts új oldatot naponta.

Császárral szültél és most természetesen szeretnéd a babábat világra hozni? Nézd meg, mit ajánl a gyermekgyógyász-homeopata erre az esetre!

A szülés alatt számos homeopátiás szer lehet segítségedre, a fentiek a leggyakrabban használt, és leginkább bevált szerek.   AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024