Homeopátiás kisokos babáknak

Hogyan adjunk be homeopátiás szereket a babáknak?

Lett-e már elegetek a sok tanácsból, hogy adjátok be a homeopátiás szert, és mire vigyázzatok?

"Ne tedd mobiltelefon mellé, ne tedd mikró és számítógép, hűtőszekrény közelébe?" Mi az igazság, hol van az arany középút?

Evés és ivás után vagy előtt legalább fél óráig ne vegyél be és ne adjál a gyerekednek homeopátiás szert! Fogat mosni? Ja, azt is csak speciális fogkrémmel és bizonyos idő betartásával lehet. Hallottátok már azt, hogy homeopátiás kezelés idején ne kávézzon, ne dohányozzon, és ne fogyasszon alkoholt a páciens? Semmi mentolos, kámforos dologgal se kerüljön kapcsolatba. Na jó, ez a néhány utóbbi inkább felnőttekre vonatkozik :-), de akkor is, hallottátok már ezeket az intelmeket?

Hogyan adjunk be homeopátiás szereket babáknak?

És éreztétek egy elborult pillanatban, hogy ez nem megy tovább, betarthatatlan, kivitelezhetetlen, megjegyezhetetlen, és inkább röpüljön az egész cucc a csudába?

Háááát, ha volt ilyen, akkor jó hírem van. Itt az idő, hogy az egyszerűbb és praktikusabb végét fogjuk meg a dolognak. A cél a sikerélmény. Minden szempontból.

A tubusoknak más-más színük van. És minden szín egy-egy homeopátiás hígítást jelöl. Tehát, ha nem jegyzed meg a hígítást, akkor még van esélyed, hogy a színre emlékszel, és a patikus már ebből tudni fogja, hogy milyen potenciájú gyógyszert keresel. A szerek neve elsőre talán bonyolultnak tűnik, de a házipatikában nincs olyan sok szer, hogy azokat egy kis idő elmúltával ne lehetne megjegyezni.

Mindig 5 golyót adagolunk alkalmanként. Ezzel az 5 golyóval érjük el azt az információmennyiséget, amely a kívánt hatást kiváltja majd. Az 5 golyó éppen azt a "hangerőt" jelenti, amely már érthető a szervezet számára, és fel tudja használni a gyógyulás érdekében. A kevesebb golyó olyan, mintha csak halk suttogást hallana, és emiatt nem is értené.

A kisbabák számára a golyókat kis vízben feloldva adjuk. A pohár üveg vagy műanyag, a kanál szintén üvegből vagy műanyagból készül, a víz lehetőleg tisztított víz, 5-10 ml. A feloldás után már csak kis kortyokban kanalazni kell.

A homeopátiás szerekből akut esetben általában naponta 3-4 alkalommal adunk.

Gyereknél nem kell betartani mereven az evés előtt-után fél óra szabályt. Hiszen vannak, akik egész nap szopiznak, ezért kivitelezhetetlen a fél órával evés előtt vagy után beadni a golyókat, hogy lényeg hogy rendszeresen megkapja, mindegy, mikor evett.

Csak szájában a homeopátiás szerrel ne mobilozzon :-)

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára. 

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024