Várandósság, szülés, szülés után

Letelt a hat hét! Szex szülés után

Ha szülés után nem zökkenőmentes a visszatérés, ne erőltessük, inkább gondoljuk végig, mi lehet a háttérben?

 • Letelt a hat hét! Szex szülés után

  Letelt a hat hét! Szex szülés után

A várandósság és a szülés lelki változás is. A testünk új funkciót lát el, megváltozik a hormonháztartásunk. Mellünk, ami eddig csak testünk dísze volt, most gyermeket táplál.

Belső elválasztású rendszerünk is ezt támogatja. Ne várjuk, hogy húszas éveink kezdő lendületével kívánjuk az együttlétet, sőt eddigi szokásaink is megváltozhatnak. Nagyobb hangsúlyt kaphat a bensőséges, szerető kapcsolat.

Természetesen vannak fizikai kellemetlenségek is. Egy nehezen gyógyuló gátseb, vagy egy császármetszés hege fájdalmas lehet.

Homeopátiás szerekkel a regeneráció gyorsabb

Vágott sebekre szedjünk STAPHYSAGRIA​ - ARNICA MONTANA​ kombinációt, 1-2 héten át, közepes potenciában (15 CH, C15) Az ARNICA vagy CALENDULA OFFICINALIS​ tartalmú kenőcsök külsőleg is jól használhatók. (ÁRNIGÉL - fitoterápiás készítmény​)

Ha a szülés élményéhez negatív emlékek is kapcsolódnak, pl. a kiszolgáltatottság, vagy sérülés élménye, a fenti kombináció magasabb homeopátiás hígításban a lelki problémákon (30 CH, C30) segít.

Az első szexuális együttlét után néha hólyaghurut-jellegű problémát is tapasztalhatunk. Ilyenkor gyakran adott szer a STAPHYSAGRIA​.

Ha a szex iránti érdeklődésünk a nullával egyenlő, fáradtak és ingerültek vagyunk, azonban egy jó erőteljes aerobic óra csodát tesz a kedélyállapotunkkal, szedjünk SEPIA OFFICINALIS ​-t. Ez az egyik leggyakrabban adott szer szülés után.

Amikor elfojtott érzelmek állnak a háttérben, (pl. túl sok a munka, de nem segít a férj, és persze ezt nem tesszük szóvá, tűrjük) a konyhasóból készült NATRIUM CHLORATUM​ tesz jó szolgálatot.

Ha pityergős, sírós kedélyállapot és enyhe depresszió jellemző, de a tünetek javulnak friss levegőn, PULSATILLA PRATENSIS​-t javasolt szedni.

Ha a fáradtságtól apatikussá és érdektelenné válunk, érdemes megpróbálni az ACIDUM PHOSPHORICUM​-ot.

A fenti szereket közepes (C 15, 15 CH) hígításban javasolt szedni, reggel és este 5 golyócskát, addig míg javulás nem következik be.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Tejfakasztás és szoptatás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Hólyaghurut e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024