Várandósság, szülés, szülés után

A szülés és a korai gyermekágy homeopátiás szerei

Babacsomag 1. Ez a csomag a szülés alapszereit tartalmazza.

 • A szülés és a korai gyermekágy homeopátiás szerei, babacsomag

  A szülés és a korai gyermekágy homeopátiás szerei, babacsomag

Akik járatosak a homeopátiában, bővíthetik a kórházi csomagot. A szülésznő, vagy orvos a kórházban esetleg más szereket is ajánlhat, itt csak azokat soroltuk fel, amivel magunk is biztonsággal próbálkozhatunk.

Lista

ARNICA MONTANA​ 9 CH - 30 CH

az ARNICA MONTANA​ minden sérülés, trauma első szere. A szülés, bár természetes folyamat, igénybe veszi a szervezetet, tágulnak a szövetek, apró sérülések, bevérzések keletkeznek.  Az ARNICA segíti a szövetek gyors regenerálódását, gyorsítja a sebgyógyulást, a gátseb fájdalmát csökkenti.  Ha a baba nehezen jön világra, „megviselt”, esetleg az APGAR értéke alacsonyabb, neki is jót tesz egy adag ARNICA.  Az ARNICA MONTANA​ az „üdvözlünk a világon” szer babáknak.

Szülés előtt: az utolsó héten szopogassunk el napi 2x5 golyócskát az ARNICA 9 CH-ból. (reggel-este).

A szülés során a vajúdás elején szopogassunk el 5 golyócska ARNICA 30 CH-t. Az is jó, ha egy üveg szénsavmentes ásványvízben oldunk fel 10 golyót, és az végig kéznél van a szülés alatt. Kortyoljunk belőle, és kicsit tartsuk a vizet a szánkban, mielőtt lenyelnénk.

A szülés után 5-7 napig szedjük az ARNICA 30 CH-t napi 2x. Ha történt sérülés is, vagy nagyon összetört az állapotunk, szedhetjük az ARNICA-t naponta 3-4 alkalommal is. A méhszáj (ha már gyógyult a seb) külsőleg Árnigéllel kenegethető.

A babának készítsünk otthon egy steril szemcseppentős üvegben oldatot, 5 golyócskát oldjunk fel babavízben. Amikor világra jött, cseppentsünk minél előbb pár cseppet a szájába. Ha bevérzés, vagy egyéb sérülés van a kicsin, adjuk neki is 5 napon át az ARNICA 30 CH-t, akár naponta 3-4 alkalommal is a fenti módszer szerint.

CAULOPHYLLUM​ 5 CH

A homeopátiában a CAULOPHYLLUM és a CIMICIFUGA két olyan szer, amelyeket a „szülés szereinek” is nevezünk.

A CAULOPHYLLUM​-ot az indiánok is használták gyógynövényként a szülés segítésére. A szülés során a méhizomzat ritmikus, hosszanti összehúzódása tágítja a méhszájat, és nyomja a babát a szülőcsatorna felé. Nem mindegy azonban, a méh melyik részéről indul a fájás. Ha a méh felső feléről, akkor az elhúzódó ritmikus összehúzódás tágít, ha azonban a fájás a méh alsó feléből indul, akkor csak éles fájdalmat okoz, eredmény nélkül.

A CAULOPHYLLUM​ 5 CH hatására az összehúzódás „rendeződik”. Az alacsony potenciájú homeopátiás szer lazító hatású is, a méhnyakat is puhítja. Különösen jó abban az esetben, amikor a magzatvíz elfolyik, de a méhszáj zárt, és nincs megfelelő fájás a táguláshoz.

Rendszertelen fájásnál minden összehúzódáskor szopogassunk el egy adag, azaz 5 golyócska CAULOPHYLLUM​ 5 CH-t addig, amíg a fájás nem lesz rendszeres, és hosszú, fentről induló, tágító hatású. A különbség azonnal érzékelhető. A jó fájásnál a méh hosszú ideig összehúzódva marad.

CIMICIFUGA RACEMOSA​ 15 CH, 9 CH

A CIMICIFUGA különösen akkor hasznos, ha 3-4 ujjnyi méhszájnál a szülés „megakad”, nem halad tovább. Ilyenkor a CIMICIFUGA 15 CH-ból érdemes 1x10 szemet bevenni, majd folytatni a következő fájásoknál a CAULOPHYLLUM-mal a szedést. Olyankor is hasznos, ha a baba a szülőcsatornában megáll, és a szülés nem halad tovább. A CIMICIFUGA-ra jellemző állapot szülés közben, hogy az anya panaszkodik, úgy érzi, hogy nem bírja tovább, képtelen végigcsinálni...

Szülés előtt: az utolsó hónapban a méh felkészítésére, a méhnyak érlelésére és a medencetájék rugalmasságának fokozására szopogassunk el napi 1X5 golyócskát a Caulophyllum 5 CH és CIMICIFUGA 9 CH -ból. (reggel-este). Figyelem! Csak zárt méhszáj esetén alkalmazzuk a szereket!

Szülés alatt: ha megakad a szülés, a fájások rendszertelenné válnak, de a méhszáj már 3-4 ujjnyira nyitott, vegyünk be egyszer 10 golyócskát a CIMICIFUGA 15 CH-ból, majd folytassuk a CAULOPHYLLUM 5 CH-val, amiből minden fájásnál vegyünk be 1x5 szemet.


A tejtermelés megindításának homeopátiás szerei

URTICA URENS​ 5 CH – RICINUS COMMUNIS​ 5 CH

A két szer általános tejserkentőként minden egyéb indikáció nélkül használható.

Fontos szabály, hogy tejelválasztás serkentésére mindig alacsony potenciát (5 CH) kell szedni, mert a szer magas hígítása elapaszthatja a tejet.

Az adagolás általában 1-3x5 golyó naponta, mindkét szerből, addig, amíg normális mennyiségű lesz a tej. Ha megfelelő a tejtermelés, hagyjuk abba a tejserkentők szedését. Ha később újból apadni látszik a tej, akkor újból lehet szedni a tejserkentő golyócskákat.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Tejfakasztás és szoptatás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024