Homeopátiás kisokos babáknak

Hozzá lehet érni a kutacshoz? Mi is az a fura nevű koszmó? Tényleg kosz?

Sokszor látom, hogy a kisbaba feje tetejét, ott, ahol a nagykutacsa van, meg sem merik érinteni az anyukák, mert attól félnek, hogy beszakad a koponyája.

Tényleg ezt mondják: beszakad. Beszakad a bőr, ott alatta meg már az agya van. És inkább nem is nyúlnak hozzá. El kell, hogy oszlassam ezt a tévhitet. Nem szakad be, és nem jön ki az agya a gyereknek azon a helyen.

A csecsemőknél a nagykutacs területén, a fejtetőn, egy kisebb részen valóban nincs még csont. Csak később, a baba fejének fokozatos növekedésével, ahogyan a koponyacsontok egymás felé nőnek és összeérnek, alakul ki a felnőttére hasonlító koponyagömb, nagyjából másfél éves korra. A kutacs, ha nem is csontos, de nagyon jól védett terület. Nyugodtan lehet érinteni, lehet a baba haját mosni, és ha a bőrön foltokban sárgás felrakódást, koszmót láttok ezen a helyen, azt is el lehet onnan távolítani.

Mit vizsgál a doktor a kisbabán 1. Az ijesztő nevű koszmó, és a kutacs

Ennek a furcsa felrakódásnak biztos, hogy a koszhoz nincs semmi köze. És ez megnyugtató.  Bizonyos gyerekeknél szembetűnő, másoknál alig látható a koponya tetején, parázósok, figyelem, a nagykutacs felett, és néha kevésbé zűrös helyeken, a szemöldökökön, a hámló, egymáshoz tapadt és elzsírosodó bőrsejtekből és a faggyúmirigyek váladékából álló felrakódás. Néha a vastag réteg szinte pikkelyesnek tűnik, és nagyon kellemetlen szaga is lehet. Zsírszaga, faggyú szaga van. A puha hajszálak ebbe a vastag rétegbe vannak beleragadva, és ez számukra egyáltalán nem kellemes állapot. A koszmó akadályozza a bőr természetes légzését  és az újabb hajszálak növekedését is.

Mit lehet tenni?

Megmosni a babafejet tiszta, vegyszermentes samponnal. Ha megjelent a felrakódás, növényi olaj és kevés meleg víz keverékével alaposan bedörzsölni a bőrt. Ezt több napon keresztül, kitartóan kell végezni, mert a koszmókezelés nem rövidtávfutás. Ha az olajos fellazítás mellett rendületlenül kitartotok, meglesz az eredménye, mert könnyen le lehet kaparászni, kis frottír darabbal ledörzsölni a koszmóréteget. Segít, ha sűrű fésűvel a hajszálakat felfelé fésülgetve megemelitek a kis pikkelyek széleit. Makacs koszmónál le lehet radírozni a bőrt. Ehhez finom barnacukrot keverj el vizes homok állagúra félig tiszta olíva, vagy édesmandula, félig ricinus olajjal fürdés közben kend a baba fejére, dörzsölgesd át, majd öblítsd le. A duckó, nagy súlyú izzadós babák néha sok koszmót képesek növeszteni magukra, nekik mindenképpen adjunk CALCIUM CARBONICUM​ golyócskákat. Pár napig alacsony (5 CH) hígításban napi 2-3 alkalommal, utána heti 1x 30 CH-ban a hajlamra. Ha nem javul, homeopata orvos segíthet személyre és problémára szabott szerrel.

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára

  • Dr. Lengyel Boglárka homeopata, gyermekorvos
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024