Homeopátiás kisokos babáknak

Büfiztetési technikák. Csuklás, zavarja a babát?

Jó-e egy kiadós evés után hátadra dőlve lefeküdni? Azt mondod, hogy nem igazán?

Mert a sok étel és a közben nyelt levegő iszonyatosan feszítheti a gyomrodat? Igen, persze, pontosan tudod, ezt, és mégis hányszor próbáltad újra meg újra, pedig tudtad, hogy nem lesz jó élmény. De olyan jó enni, igaz, hogy az mindent megér!

És mit tesz ilyenkor egy felnőtt? Vagy előrelátó,  és mégsem eszi degeszre magát, vagy nem fekszik ilyenkor hanyatt az ágyára, pihenést próbálva, vagy egyszerűen csak föláll, járkál, aztán irtózatos nagyot büfög, hangosat, dörgőset. Aztán bevágja a szunyát.

Doktor Mami: Büfiztetési technikák. Csuklás, zavarja a babát?

De mit csinál az embergyerek, ha dugig teletömte a hasát? Tekereg, nyüszög, nyöszörög, sír, ordít. És te találgathatsz, mi a csuda baja van. Szoptatni próbálod újra. Lecseréled a pelenkáját, pedig sem nem kakis, sem nem pisis, kitakarod, hátha melege van, betakarod, hátha fázik, sétálni viszed, babakocsiba fektetve, énekelsz neki. Ő meg azt várja, majdcsak megmozdítja valaki: leszedi egy kicsit pihenni az anyamellről, ha már annyira mohón eszik, hogy szinte az anyatej helyett is levegőt kortyol, várja, hogy fölveszik, függőlegesbe emelik, a vállukhoz támasztják, az ölükbe ültetik egy rövidke időre, döcögtetik egy kicsit, megütögetik a hátát, hordozókendőbe rejtik, jótékonyan terelgetve a levegőt a gyomrából kifelé, hogy egy nagy böffenettel megszabadulhasson tőle.

Minden kisbaba számára más lehet a leghatékonyabb büfiztető testhelyzet. Előbb-utóbb, ahogy összeszoktok majd, egyértelmű lesz, számotokra mi a leghatékonyabb technika a gyomorba rekedt rekedt levegő kicsalogatására.

De még mielőtt ráparáznál és a feszengő, tekergő, nyöszörgő gyerek láttán egy betegségre, és valami súlyos dologra gondolnál, büfiztesd meg a babádat. Ha nem jön ki a gyomrából egy jókora büfivel a levegő, halad majd tovább a beleibe, ahol feszegeti a bélfalat, amitől hasgörcse lesz, és újabb sorozat sírás, nyöszörgés veszi kezdetét, és újabb álmatlan éjszakák és nyugtalan nappalok sora. Vannak babák, akik hajlamosabbak túlenni magukat, nehezen büfiznek, gyorsabban jelentkeznek náluk a hasi görcsök, kisebb  a fájdalomtűrő képességük. Náluk az összes tünet hamarabb és erőteljesebben jelentkezik. Számukra  a homeopátiás alkati szer nagy segítséget jelent a tünetek enyhítésében. Ebben kérd hozzáértő homeopátiás orvos segítségét.

Ha akut segítséget szeretnél adni a babának a könnyebb büfizésben és a hasgörcsök enyhítésében, választhatod a NUX VOMICA​ golyókat 9 vagy 15 Ch-ban, ha nagyevő a baba és sokat is csuklik. A CHAMOMILLA VULGARIS​-t 15 Ch-ban, ha nyugtalan, és szinte megnyugtathatatlan, mert dühös a gyomra feszülésétől.  A CALCIUM CARBONICUM​ 15 Ch-t ha a csemetéd emésztése nagyon lassú, és alig lehet kivarázsolni belőle a büfit éppúgy, mint a kakit. És adhatod a LYCOPODIUM CLAVATUM​ 9 vagy 15 Ch golyócskákat vízben feloldva, ha a babád hasa közvetlenül az evés után jól láthatóan fölpuffad, emiatt nappal meg éjjel is alig alszik, délutántól egész éjszakán át gyötrik a hasgörcsök. 

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára.


Összegyűjtöttük milyen szerekre lehet szükséged szülés után.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől.

Szerkesztette: R.Sz.

  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Tejfakasztás és szoptatás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024