Homeopátiás kisokos babáknak

Mitől sárgul be a baba szülés után? Hogyan kezeljük a sárgaságot?

Az újszülöttkori sárgaságot nem lehet nem észrevenni.

Jól látható a baba bőrén, a fejen, a mellkason, néha az egész testen vagy a szemeken a kötőhártya sárgás elszíneződésében.

A születéskor adott Aconitum golyócska jó hatású a sárgaság megelőzésében és az anya-magzat kötődés kialakulásában. Ha 3 napnál tovább tart a sárgaság, mindenképpen célszerű az Aconitum magas hígítását megismételni. 

Doktor Mami: Mitől sárgul be a baba szülés után? 

A tünetek enyhítésére első választandó homeopátiás szer lehet a SULFUR​ közepes hígítása. Ha a kékfény kezelés hatásosságát szeretnénk fokozni, adhatunk mellé CHELIDONIUM MAJUS​ közepes hígításban és NATRIUM SULFURICUM​-ot szintén közepes hígításban. A máj működésének támogatása révén segít a SEPIA OFFICINALIS ​ közepes hígítása és a LYCOPODIUM CLAVATUM​ közepes hígítása, főleg akkor, ha kicsi, törékeny, nehezen szoptatható babáról van szó. 

Nagyon fontos, hogy az icterusos baba megfelelő mennyiségű anyatejet kapjon. Az újszülöttkori sárgaság általában a harmadik életnaptól kezdődik, éppen akkor, amikor a kisebb mennyiségű, koncentrált tápanyagtartalmú kolosztrum után megjelenik a tejszínszerűen sűrű, de már nagyobb mennyiségű tej. Miközben a sárgaság múlik, az anyatej teljesen felváltja a kolosztrumot - kb.a baba kéthetes korára - és ekkorra az esetek többségében már a baba bőre is “kivilágosodik”. Vannak esetek, amikor a kizárólag anyatejjel táplált baba sárgasága elhúzódik ugyan és több hétig tart, de ha semmiféle laboratóriumi lelet nem utal májműködési zavarra, anatómiai eltérésre, vércsoport összeférhetetlenségre vagy fertőzésre, a baba nagyon jól szopik, élénk, nem aluszékony, jól fejlődik, akkor emiatt a sárgaság miatt nem kell aggódni, mert lehet, hogy hosszabb ideig tart, de teljesen ártalmatlan jelenség.

A babák tökéletes tápláléka az anyatej, amelynek összetétele, mennyisége teljesen alkalmazkodik az újszülött korához és igényeihez. Ha baba többet  és gyakrabban szopik, a termelődő tej mennyisége is több lesz. Más összetétele van a szoptatás elején ürülő tejnek, mint a végén, amikor sokkal zsírdúsabb az anyatej. Lehet, hogy néha hígnak és vizesnek tűnik az anyatej, de legyetek nyugodtak, hogy megfelelő anyai táplálkozás mellett kellő gyakorisággal szoptatott baba pont azokat a tápanyagokat kapja belőle, amire éppen akkor szüksége van.

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024