Szoptatás, mellgyulladás, tejserkentés

Mit csináljak, ha nem tudok szoptatni?

Sebes mell, mellgyulladás kezelése. Van nagy öröm, ha sikerül szoptatni, anyatejjel táplálni a kisbabát, és van elkeseredettség, ha úgy tűnik, hogy nem.

Aztán van ezeknek az állapotoknak és a hozzá kapcsolódó érzéseknek, érzelmeknek a teljes skálája. Néha külön-külön, néha egyszerre: a mégis-mégsem-talán-mégis-esetleg. Asszony legyen a talpán, aki  a szülés után a testében dúló hormonháború idején képes higgadtan létezni, és működni úgy, hogy ne törne ki zokogásban, kétségbeesetten, hogy most mi lesz. Mert mi lesz?

Doktor Mami: Mit csináljak, ha nem tudok szoptatni? Sebes mell, mellgyulladás kezelése

A gyerek anyatejjel él. De nem jön úgy a tej, ahogy szeretném, mert sík ideg vagyok, mert egyedül vagyok, mert éhes vagyok, mert fáradt vagyok, mert nincs idő elmenni lezuhanyozni, és különben is már egy hete nem láttam az eget, csak az ablakon keresztül, nem ismerek mást csak a négy fal közötti világot, és ha meg bekapcsolom a laptopot és elkezdek szoptatós fórumokat keresgélni, csak még jobban beszorongok. Ráadásul fáj a mellem, csupa seb, berepedezés, néha vérzik is, meg annyira fáj, hogy sem feküdni, sem ülni nem tudok, hát még hozzáérni. Így most hogyan szoptassak?

És most jön a vonyító sírás, vááááá, segítsen már valaki.

No ekkor jön a valaki. Vedd fel a telefont és hívjad fel azt, akivel a leginkább szeretnél beszélni, akinek akkor, abban a pillanatban el kell mondanod azt, ami túlnőtt rajtad, amin egyedül nem lehet túllépni, amire csak ketten, vagy hárman, vagy többen tudnak a számodra elfogadható, megérthető, értelmezhető megoldást találni. Olyan valakit, akivel nem sírsz együtt, hanem inkább együtt gondolkodsz, aki kihúz a gödörből, kinyitja  a kaput és megmutatja az eget, és amíg nézed, elkészíti neked az ebédet, aztán meg ringatja  a babádat, amíg lezuhanyozol. Aztán zuhanyozás közben, immár higgadtan gondold végig, mit is érzel, hogy fáj a melled, amiből táplálod a kisbabádat? 

A legkisebb mozdulatra is nagyon fáj? Ha pedig szorosan becsomagolod a cickóidat a melltartódba, akkor enyhül a fájdalom? Ha így érzed, vegyél be BRYONIA​ 9 vagy 15 CH-s golyócskát. Ha a lüktető heves fájdalmat érzel, duzzanatot és csíkokban piros foltokat látsz a melled bőrén és lázas is vagy, válaszd a BELLADONNA​ 15 vagy 30 CH-t.  Ha kemény, duzzadt mirigyszövetet tapintasz, gondolj a PHYTOLACCA​ 15 CH-ra. Ha pedig vágott sebre emlékeztető vérző berepedezések látszanak a mellbimbón, és tüskeszúráshoz hasonló érzést, fájdalmat okoz, válaszd a NITRICUM ACIDUM ​ 9 vagy 15 CH-t.

Aztán, ha elszopogattad a golyócskákat beszélj, beszélj, beszélj! Beszéld ki, ami a szívedet nyomja.

Mert a megoldás az együttben :-) van.

Sosem az egyedüllétben!

Homeomami mellgyulladás koktéljai itt

Feliratkozás Doktor Mami YouTube csatornára


 • Dr. Lengyel Boglárka homeopata, gyermekorvos
kapcsolódó cikkek
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Tejfakasztás és szoptatás e-kártya

  tovább
 • letöltöm

  Szülés homeopátiával, babaszerek

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024