Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Na ezért érdemes! -gondolatok egy futószemölcs gyógyulása kapcsán

dr. Sebő Zsuzsanna főorvos rovata. Gyakran megkérdezik tőlem a barátaim, érdemes-e szembe menni a szakmával, az akadémikus orvoslással, érdemes-e felvállalni a kollégák gúnyos pillantásait, és a „te tényleg hiszel benne” vagy a „többet gondoltam rólad” megjegyzéseit, ha a homeopátiás tevékenységemről esik szó.

Már régóta csak azt válaszolom, tanuld meg és próbáld ki magad is. A napokban újra bebizonyosodott számomra, hogy igenis érdemes csinálni, főleg ha a páciens oldaláról közelítek. 

Egyik reggel egy Németországban élő édesanya hívott fel telefonon tanácsért. Talán egy- másfél éve keresett először azzal a panasszal, hogy a nagyobbik lányán számos, egyre szaporodó futószemölcs van. Túl voltak már különböző eredménytelen kenegetéseken, bőrgyógyászati szemölcs eltávolításon, szájon át szedett gyógyszeren, de a győztes csak mindig a futószemölcs lett. Akkor homeopátiás szereket javasoltam neki. Visszajelzés az anyától nem érkezett, egészen a mostani telefonhívásig.

A kislány futószemölcsei a homeopátiás kezelés hatására eltűntek és immáron egy éve nem is tértek vissza.  Az elmúlt hetekben a kistestvéren jelentek meg a szemölcsök, és az anya kérdése, alkalmazhatja ugyanazokat a szereket, ami a nagyobbiknál oly hatékony volt, mert a kicsit már nem szeretné kitenni azoknak a sikertelen próbálkozásoknak, amit a nagylánynál annak idején végig csinált.

Megbeszéltük a teendőket és azzal a jóleső érzéssel tettem le a telefont, hogy igen, ezért a sikerekért érdemes a homeopátiát alkalmazni, ezért érdemes a hümmögő, olykor megvető beszólásokat felvállalni, mert ezt a nagyobbik leánykát, aki végre megszabadult a futószemölcseitől, végképp nem érdekli, hogy én, vagy nagyrabecsült kollégáim hisznek-e a homeopátia hatékonyságában.

Csak a teljesség kedvéért a nagylány 4 héten át heti egyszer THUJA OCCIDENTALIS ​-t (Thuja) 30 CH-t és Medorrhinum 30 CH-t kapott, a kúra befejezése után 2 héttel eltűntek a futószemölcsei.


  kapcsolódó szerek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024