Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Vilma néni és a gyógyszermérgezés

dr. Sebő Zsuzsanna főorvos rovata. A tegnapi rendelés csúcspontja Vilma néni volt, aki rémülten esett be az ajtón a rendelés vége felé.

Sírással küszködve és a rohanástól a levegőért kapkodva mondta el, hogy amíg kiment a mosdóba, a 3 éves kisunokája, akire vigyázott megkaparintotta a homeopátiás gyógyszert, és ismeretlen mennyiséget elfogyasztott belőle. Rettenetesen aggódott, hogy baja lesz a gyereknek. Tudtam hiába magyarázom el a homeopátia alaptörvényeit, hiába bizonygatom neki, hogy a homeopátiás szerek hatása nem a bevett mennyiségektől függ, nem fogom tudni ezzel megnyugtatni. Így aztán elmeséltem neki néhány media-celeb történetét, akik látványosan egy egész flakon homeopátiás szert vettek be, ezzel akarták bizonyítani, hogy a szerek hatástalanok. (Igaz, a homeopátia törvényeit nem ismerték, így a teátrális gyógyszer túladagolás komédiába torkollott, és egy képzett homeopatát nem lepett meg a mérgezés elmaradása.) 

Mivel Vilma néni nem oly régen látta ezeket az embereket a TV-ben, újságban és a „nagy kísérletük” után, szemmel láthatóan jó egészségi állapotnak örvendtek, a rémült nagymama kezdett megnyugodni. A biztonság kedvéért néhány mentolos cukorka elszopogatását, vagy mentolos, kámforos mellkas balzsam használatát egy két alkalommal.


  • Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024