Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Csuklik a baba?

dr. Sebő Zsuzsanna főorvos rovata. A csuklás gyakori panasz a fiatal csecsemőknél, de lehet ellene homeopátiás megoldást találni. Közel háromszáz szer van, aminek a gyógyszerképében a csuklás megtalálható. Most egy este kapcsán ebből emeltem ki néhányat.

A napokban egy háromhetes kislányt hoztak a szülei azzal a panasszal, hogy nagyon sokat csuklik.Nem ritka jelenség ez, főleg a fiatal csecsemőknél, hiszen a hasüregük kicsi, ésha a telt gyomor felnyomja a rekeszt, ingerlődik a bolygóideg, ami aztáncsuklást okoz. Ha sok levegőt nyel a baba, ugyanez történik. A csukláslegtöbbször spontán megszűnik hosszabb, rövidebb idő alatt. Az esetektöbbségében a szülőket frusztrálja csak, és valóban rossz látni, ahogy ritmusosanösszerándul a gyermek teste. A kicsiket mindez nem nagyon zavarja, de ha mégis,sírni kezdenek, ami aztán véget vet a csuklásnak. Meg lehet próbálni a babátmegszoptatni, de az oly sokak által ajánlott citromlé adását elég gonoszdolognak tartom, amit nem kell bizonyítanom, csak rá kell nézni ilyenkor a babaarcára.

A csuklás megszüntetése talán egy esetben indokolt, haemiatt többször is bukik a csecsemő.  Afent említett 3 hetes kislánynál is ez volt a probléma, folyamatosan jött a tejvissza csuklás közben, így magam is azt gondoltam, segíteni kell.  Elkezdtem homeopátiás szerekben gondolkodni.

Közel 300 szer, amit csuklásban használhatunk, de a babáknáloly jellemző, főleg evés után fellépő, vagy evés után rosszabbodó csuklásra leginkább a Hyoscyamus, a Lycopodium, aNux vomica és az Ignatia amit érdemes megpróbálni.

A HYOSCYAMUS NIGER​ (Hyoscyamus) inkábbéjszakai csuklások esetében adjuk. A babát jellemzi a nyugtalanság, a rosszalvás, a test váratlan megremegése, összerándulása. Gyakori a száraz száj.

LYCOPODIUM CLAVATUM​ -ot nagyon heves csuklási rohamokban próbáljuk meg, főleg ha a csecsemő soványka,arca ráncos, koravén, hasa puffad, sokat pukizik, nagyon követeli az ételt,aztán hamar eltelik vele.

A NUX VOMICA​ -tszintén a nagyon heves csuklásnál adjuk, ha a baba székrekedésre hajlamos,fázós, könnyen prüszköl ha hűvös éri, a csuklás miatt nem tud aludni.

IGNATIA AMARA​ (Ignatia-t)  sokatbukik, csukláskor meg főleg. Ásítozó, könnyen sírva fakadó gyerek, akinél asírás nem tartós, könnyen megvigasztalódik. Változékony kedélyállapotú.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Fogzás e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024