Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Hogyan lett a biológia tanár apa homeopátiát használó nagypapa jelölt?

dr. Sebő Zsuzsanna főorvos rovata. Sok, sok évvel ezelőtt, egy havas januári nap rendelésének a végén váratlanul hihetetlen fáradtság tört rám.

 • Hogyan lett a biológia tanár apa homeopátiát használó nagypapa jelölt?

  Hogyan lett a biológia tanár apa homeopátiát használó nagypapa jelölt?

Nem csoda, gondoltam, hetven beteg, az mégis csak hetven beteg, elviszi az erőnket. De amikor azt éreztem, hogy mindenem fájni kezd, kapar a torkom, zúg a fejem, már tudtam, ez nem a fáradtság. Mi gyermekorvosok a hosszú évek során annyira megedződünk, hogy szinte soha semmilyen „nyavalyát” nem kapunk el a kis pácienseinktől, és nem volt ez másként velem sem. Addig. Amikor már borzongani is kezdtem, biztos voltam benne, valamilyen vírust szedtem össze. Több beteghívás és két újszülött látogatás is várt még rám, nem lehettem beteg, nem vihetett padlóra egy influenza. Magamhoz vettem néhány szájmaszkot és első utam a gyógyszertárba vezetett, ahol kértem influenzára való homeopátiás gyógyszert, amiből egy tubusnyi adagot rögtön el is szopogattam. A maradékot zsebre vágtam, hogy délután is folytathassam a kúrát. Már sötétedett, amikor az egyik újszülötthöz értem. A baba csodaszép és problémamentes volt, kistestvére egy tíz éves leánykának. Éppen a szükséges recepteket írtam fel, amikor az egyik szobából egy roskadozó, kócos, verejtékben úszó apuka jött elő, de nem is jött, inkább vánszorgott, vállán a betegség összes terhével. Mint kiderült, reggel esett ágynak, azóta mozdulni is alig képes, valószínűleg influenzás. Gyorsan elláttam tanácsokkal, egy szájmaszkkal és megosztottam vele a maradék golyócskáimat,  amit ő „rajtam ez úgysem segít” kifejezéssel az arcán bevett,  én pedig folytattam az utamat. Este forró fürdő, és másnap teljesen fitten ébredtem, nyoma nem volt az előző nap induló betegségnek. Ez persze nálam nem volt olyan váratlan, mert mint mondtam, az évek során úgy megedződtem, hogy holmi vírusok nehezen döntenek le a lábamról.

Azonban még engem is meglepett ennek az édesapának a másnap reggeli telefonja. 

- Kedves doktornő, elárulná nekem, milyen csodaszert adott tegnap délután? Ha nem velem történik ez meg, el sem hiszem. Néhány óra múlva lement a lázam, estére elmúlt a végtagfájdalmam, éjjel alig köhögtem, és mára, mintha kicseréltek volna, jól vagyok. Este szeretném én fürdetni a kisfiamat, ugye lehet?- kérdezte

- Nem csodaszert kapott, csak egy homeopátiás gyógyszert, amiből még egy adagot jó lenne bevennie, és este szájmaszkkal fürdetheti újszülött kisfiát.-válaszoltam.

A történet folytatása, hogy ez kisfiú úgy nőtt fel, hogy amikor csak lehetett homeopátiás gyógyszerrel gyógyult. Ezzel vészeltük át a csecsemőkori hasfájásokat, a fogzást, a kisebb, nagyobb sérüléseket, de az óvodakezdés nehézségeit is, sőt a később született harmadik gyerek iránti testvér féltékenységet is. 

A biológia tanár apuka pedig az évek során elvégzett több laikus homeopátiás tanfolyamot és ma már a várandós lányának javasol homeopátiás gyógyszereket.


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024