Immunerősítés

Immunerősítés gyerekeknél télen

Általános tanácsok és homeopátiás szerek

 • Immunerősítés gyerekeknél télen

  Immunerősítés gyerekeknél télen

Az immunerősítés nagyon fontos a téli hónapokban. Az évszak első felében azért, hogy megalapozzuk szervezetünk ellenállóképességét, a második felében pedig azért, mert addigra teljesen kimerülnek vitamin- és ásványianyag raktáraink. Gyerekek esetében még inkább elengedhetetlen az immunrendszer folyamatos támogatása, hiszen a gyerekközösségek (bölcsőde, óvoda, iskola) melegágyai a fertőzések folyamatos keringésének.

Egészségünk alapja, és az erős immunrendszer kifejlődésének egyik kulcsa az egészséges bélflóra és a változatos, egészséges étrend. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a sok zöldség, gyümölcs, sovány húsok és halak fogyasztásának fontosságát. Az optimális bélflórát biztosíthatjuk a különböző, patikákban kapható probiotikumok segítségével. A napi kellő mennyiségű folyadékbevitel is elengedhetetlen, csakúgy, mint az elegendő alvás. A gyermekkorban elkezdett rendszeres sport, az állóképesség, erőnlét növelésén keresztül döntő szerepet tölt be a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség, és természetesen a későbbi egészség-tudatos életmód kialakításában is.

Általános tanácsok

Figyeljünk oda táplálkozásra. Legyen az étlapon sok zöldség, gyümölcs a téli hónapokban is!

Fogyasszunk probiotikumot.

Hideg, kellemetlen időben is fontos a friss levegőn való játék és a testmozgás, akár egy rövid séta, mert segít szervezetünk ellenálló képességének fokozásában. Töltsünk minden nap legalább fél órát a szabadban!

Aki hajlamos az influenzaszerű fertőzésekre, egészsége védelmében mindezeket kiegészítheti valamilyen immunerősítő terápiával is.


Homeopátiás segítség

Járványos időszakban szedjünk heti 1 tubus OSCILLOCOCCINUM​! 

Ezt kiegészíthetjük ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​ (ECHINACEA)-val. Az Echinacea Észak-Amerika őshonos gyógynövénye. Eredetileg az indiánok alkalmazták, miután rájöttek, hogy sok betegség gyógyításában fontos szerepet játszik. A növényből készített homeopátiás szer immunserkentő és gyulladásgátló hatású.

Alacsony homeopátiás hígításban (5 CH) megőrzi fitoterápiás hatékonyságát is. Napi 1-2x5 golyót kell elszopogatni, kúraszerűen (5 nap szedés – 2 nap szünet).

Hasonló módon használható a vírusok elleni immunvédekezést serkentő Vincetoxicum  is.A sejtes immunitást fokozhatjuk a THYMULINE​-nal, 9 CH potenciában szedjük heti 1 alkalommal, főleg járványos időszakban.  


Érdekel, hogyan működik az immunrendszered? Töltsd le az ingyenes e-könyvet:

Hogy minden helyzetre legyen homeopátiás megoldás otthon, itt a 16 ajánlott alapszer a házipatikába.

Ha kérdéseid vannak és felkeresnél egy homeopátiás szakembert, használd orvos keresőnket!


  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024