Immunerősítés

Javaslatunk az immunrendszer karbantartására

A fül-orr-gége terület anatómiai helyzetéből adódóan elsősorban a szervezetet védi mechanikus és biokémiai gátként a kórokozóktól.

A váladékok antibakteriális és gombaölő hatású laktoferrin, vaskötő transferrin (a szabad vas hiánya nem kedvez a baktériumoknak) és a kórokozók sejthártyáját roncsoló lizozim tartalma első vonalbeli kémiai védekező rendszerként is működik. Az interferon a vírusok szaporodását gátolja. A terület nyirokszervei a falósejtekkel és limfocitákkal szintén fontos szerepet játszanak a védekezésben.

Az immunfolyamatok első fázisában a gyulladás és a falósejtek, természetes ölősejtek működése jellemző. A specifikus immunfolyamatok, melyek célzottan a fertőző organizmus ellen irányulnak, az első fázis után következnek. A folyamat főszereplői a T-sejtek, melyek feladata a kórokozó elleni specifikus immunitás kialakítása.

Homeopátia:

ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​ (ECHINACEA) - hétköznap reggel-este 5 CH potenciában.

A falósejtek aktivitását fokozza. 

THYMULINE​ - hétvégi napokon naponta egyszer 9 CH potenciában.

A THYMULINE a csecsemőmirigy egyik szabályozó fehérjéjéből készül, mely a sejtes immunitás szabályozásában játszik szerepet. 

Anas barbarie hepatis et cordis (oscillococcinum) - heti 1 alkalommal 1 tubus.

Felkészíti a szervezetet.

Hármas szinergia a nyálkahártya és bőr védelmi funkcióinak fenntartására, és az immunfolyamatok megfelelő működéséhez

D-vitamin - napi 3000-4000 NE -D - vitamin egy hormon, melyet a szervezetben több mint 200 gén szabályozásában vesz részt. A D-vitamin nagy részét a szervezet napsugárzás hatására maga állítja elő.  Minden immunsejt rendelkezik D-vitamin receptorral, a D-vitamin elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. A D-vitamin gyulladáscsökkentő és immunszabályozó hatása mellett fontos szerepet játszik a bőr és a nyálkahártya fizikai védelmi funkciójában is.

C-vitamin – napi 2000 mg – a C-vitamin a természetes védő nyálkahártya és a bőr ellenállóképességét fokozza, számos immunfolyamathoz és enzimműködéshez elengedhetetlen, emellett fontos antioxidáns. Eltávolítja az anyagcsere és a szennyezés következtében felhalmozódott szabadgyököket. A szabadgyökök a környezetükkel azonnal reakcióba lépnek és az óriásmolekulák (fehérjék, enzimek) károsodását, átrendeződését váltják ki. A szervezetünkben felszaporodó szabadgyökök megkötése az antioxidáns enzimrendszer feladata.  

Cink – napi 50 mg – a cink természetes immunmoduláns és antivirális hatású ásvány. A cinkhiány a világ népességének egyharmadára jellemző. Egyrészt a szerzett immunválasz kialakulásában játszik szerepet, másrészt erősíti a természetes nyálkahártya védővonalat, hogy a kórokozók ne jussanak be könnyen a szervezetbe. A magasabb cink koncentráció a sejten belül nehezíti egyes mRNS vírusok szaporodását. Cink jelenlétében, mivel szabályozza a T-sejtek működését és differenciálódását, csökken a túlzott immunreakció, az úgynevezett citokin vihar esélye.

Probiotikum  - az emésztőrendszer a szervezet mikrobiológiai szempontból legaktívabb területe, és fontos szerepet játszik a nyálkahártyák immunfolyamataiban. A bélrendszerben velünk élő mikroorganizmusok nem csupán mederben tartják immunrendszerünk szerteágazó folyamatait, hanem képesek azt serkenteni is, amikor szükség van rá. A probiotikumok segítik helyreállítani a természetes, velünk együtt élő bélflóra egyensúlyát.  

Levegő fertőtlenítésére: a citrom illóolaja limonén tartalma miatt enyhe antivirális hatással rendelkezik.


Forrás

Zinc, Vitamin D and Vitamin C: Perspectives for COVID-19 With a Focus on Physical Tissue Barrier Integrity 

Two Immunostimulants of the ENT sphere: Thymuline and Echinacea

Doctors Pierre Dorfman and Max Tetau (Paris)  https://www.trinityhealthhub.com/wp-content/uploads/2021/01/E_Thymuline_MateriaMedica.pdf

The preventive effect on respiratory tract infections of Oscillococcinum ®. A cost-effectiveness analysis https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29416364/

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024