Influenza, láz

Mit tegyünk, ha influenzásak vagyunk? A szezon szerei.

Megosztjuk a magyar orvosok tapasztalatait, milyen szerek fordultak leggyakrabban elő az influenza homeopátiás kezelésében.

 • Mit tegyünk, ha influenzásak vagyunk? A szezon szerei.

  Mit tegyünk, ha influenzásak vagyunk? A szezon szerei.

Gyerekkorunk egyik kedvenc regénye a Tüskevár, és folytatása, a Téli berek volt. Ebben Tutajos influenzás lesz, és a doktor, aki kezeli, állandóan szeles, hideg időért imádkozik, mert azt nem bírják az influenzavírusok. 

Mit tegyünk, ha influenzásak vagyunk?

1. Legjobb, ha tapasztalt homeopata orvoshoz fordulunk, aki a tünetek alapján tud szert ajánlani. De az influenza általában figyelmeztetés nélkül kopogtat, ezért nem árt, ha egy pár gyakori homeopátiás szert tartunk otthon, a biztonság kedvéért.

FONTOS! A homeopátiás gyógyulásnál elengedhetetlen a pihenés, mert a szerek az immunrendszert serkentik. Meg kell teremteni az ideális körülményeket! A kulcsszó: nyugalom és sok folyadék! Ne várjunk csodás gyógyulást a homeopátiás szerektől, ha betegen dolgozni megyünk.

2. Az influenza első jeleire szedjünk azt a komplex készítményt, ami az influenzás tünetek enyhítésére alkalmas. Ennél a szernél aranyszabály a minél előbb kezdjük, annál jobb! Sok gyógyszertár tartja, éjszaka is beszerezhető.

3. Mellé az ECHINACEA​ 5 CH adható napi 2x5 golyócska adagolással. Kiváló immunerősítő és gyulladásgátló. 


Ha a fenti három lépés és a pihenés nem oldja meg az influenzás panaszt, akkor a tünetek alapján haladjunk tovább:

Az ACONITUM NAPELLUS​ kezdődő influenzánál bevethető első szer, főleg ha hideg van, és folyik az orr. Ez a szer is az első tüneteknél hat legjobban.

Ajánlott potencia: 15 CH vagy 30 CH, 4-5 alkalommal. Ha hirtelen jön a betegség, azt a potenciát szedjük, amit otthon találunk!

A BAPTISIA​ számos szakértő szerint az idei járvány egyik fő homeopátiás gyógyszere. Jellemző tünetei: közöny, hasmenés, izomfájdalom.

Az ARSENICUM ALBUM​ is gyakran fordult elő a praxisokban. Tünetei: szomjúság, hasmenés, émelygés, félelem és nyughatatlanság. A beteg nagyon fázik.

Az IPECA​ tünetei: erős hányinger, hányás, csontfájdalom, szomjúság hiánya.

EUPATORIUM PERFOLIATUM​-ot szedjünk, ha a gyomorpanaszok enyhék, de a csontfájdalom szinte elviselhetetlen.

Az idei járvány leggyakoribb szere a GELSEMIUM SEMPERVIRENS​, melyet már az 1918-as spanyoljárvány alatt is nagy sikerrel alkalmaztak homeopata orvosok. Tünetei: szédülés, fejfájás, reszketés, hidegrázás és a szomjúság hiánya.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024