Immunerősítés

Hogyan állítja helyes vágányra a homeopátia az immunrendszert?

A homeopátiás szerek nem elnyomnak egy betegséget, vagy pótolnak hiányzó anyagokat,

hanem a szervezet saját öngyógyító rendszerét támogatják.. Fontos tudni, hogy ezek a szerek nem elpusztítják a kórokozót, hanem az immunrendszert állítják rá a helyes vágányra, hogy elvégezhesse feladatát.

Hogyan történik ez?

Többféle módon lehet az öngyógyító rendszer működését serkenteni homeopátiás gyógyszerekkel.

1. Immuntámogató hatású gyógynövényből készült gyógyszer (ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​, VINCETOXICUM)

Ezeket a szereket alacsony potenciában javasolja a homeopata, mivel a növény immunserkentő tulajdonságait szeretnénk használni biztonságos, nem allergizáló, alkoholt nem tartalmazó gyógyszerformában. Az Echinacea növény az immunrendszer falósejtjeit, azaz első vonalas védekezését támogatja. Ezek a sejtek bekebelezik a szervezetben idegenként azonosított kórokozót.

2. Immunfolyamatokban résztvevő szervek saját anyagából készült gyógyszer

Az organoterápia, azaz egy-egy szerv serkentése, szabályozása vagy akár működésének csökkentése a szervből, vagy valamelyik szekrétumából készült gyógyszerrel különösen gyakran alkalmazott és kutatott terület Franciaországban. Immunfolyamatok szabályozására az egyik fő immunszervünk, a csecsemőmirigy thymuline hormonjából készült gyógyszert alkalmazzuk. Itt jelentősége van a potenciának is. 

 • Az alacsony potencia (5CH) serkenti,
 • a közepes (9 CH) optimalizálja
 • a magas (30 CH) mérsékeli az adott szerv működését.

 A csecsemőmirigy a sejtes immunitásban szerepet játszó fehérvértesteket “tanítja” meg arra, milyen anyag, kórokozó ellen kell védekezni. Immuntámogatásban 9 CH potenciában adjuk. A THYMULINE​​ oltások után is fontos szer, mert segíti, hogy a szervezet megfelelő immunvédelmet alakítson ki az oltás után, azaz támogatja az oltás hatását. Készül homeopátiás gyógyszer pl. a női ciklus hormonjaiból (FOLLICULINUM​​, LUTEINUM​​) is, melyeket hasonló logika alapján alkalmazunk.

3. Kórokozóból, vagy allergénből készült gyógyszer

Ilyen például a parlagfű pollenből, (AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA​ - AMBROSIA) vagy a virágporból (POLLENS​) készült gyógyszer. Az allergén gyenge ingere a többszörösen hígított homeopátiás gyógyszerben megtanítja az immunrendszernek, hogy ne hisztérikusan, allergiával reagáljon a pollenekre. 

Gyakran alkalmazott homeopátiás gyógyszer készül némakacsák belső szerveiből, hatóanyaga az anas barbariae hepatis at cordis. Ezek az állatok együtt élnek az influenza kórokozóival és egyéb vírusokkal, anélkül, hogy megbetegednének tőlük. Az ebből készült, nagyon magasan hígított homeopátiás gyógyszer stimulálja az immunrendszert, így az gyorsabban reagál az első tünetek megjelenésekor. 

Készül homeopátiás gyógyszer a gombás betegségeket gyakran okozó candida gombából CANDIDA ALBICANS​ (MONILIA ALBICANS) is.

4. Hasonlóság szerint rendelt homeopátiás gyógyszer

AzARSENICUM ALBUM​ olyankor hatásos vírusos felső légúti betegségeknél, ha a tünetek között nehézlégzés, esetleg gyomorpanaszok, égető orrváladék, fázósság és a félelem, mint mentális tünet felfedezhető. Tömeges betegségek esetén a gyakran előforduló tüneteket a homeopata orvosok azonosítják, így sokszor 1-2 szer használata jellemző egy járvány alatt, ha a betegség nagyon hasonló tünetekkel jelentkezik több embernél. A GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ - GELSEMIUM tünetei között a gyengeség, láz, izomfájdalom a legjellemzőbb, míg aBRYONIA​-nál nagyfokú szomjúság, száraz nyálkahártyák és fájdalmas száraz köhögés, mely a mellkas nyomására enyhül.  

5. Hatásterület alapján adott homeopátiás gyógyszer

Vannak olyan gyógyszerek, melyek a 200 év alatt szerzett tapasztalatok alapján különösen alkalmasak egy-egy szerv, vagy terület kezelésére. Ilyen például aPHOSPHORUS​, mely a tüdő kezelésének egyik fő szere a homeopátiában.

6. Alkati szer

Az alkati szer az egyén testi-lelki tünetei alapján egyénre szabottan rendelt gyógyszer, melynek célja a szervezet homeosztázisának helyreállítása. A jó alkati szer szedése az egyik legjobb módszere a szervezet optimális állapotban tartásának. Az alkati szert homeopata orvos írja fel, a kezelés gyakran több hónapig tart, és a homeopata orvos dönti el az alkalmazott potenciát is a beteg tünetei, betegségtörténete, alkata alapján.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024