A homeopátiáról bővebben

Nagy homeopátiás szerek, nagyszerű megoldások: Echinacea angustifolia

Az indiánok „természetes antibiotikuma.”

Használd pl. immunerősítésre!

Az ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​ (Keskenylevelű kasvirág) eredeti hazája Észak-Amerika, ahol az indiánok antiszeptikus hatását kihasználva kígyómarás ellen alkalmazták. (Állatok marásakor, elgennyesedő rovarcsípésre mind a mai napig alkalmazzák a homeopátiában.) A vadnyugati telepesek szinte minden betegség esetén ezt a növényi eredetű gyógyszert használták, oly mértékben univerzális csodaszerként tisztelték ezt a gyógynövény. A népszerűsége csak akkor kezdett el hanyatlani, amikor felfedezték az antibiotikumot, amely használata általánossá vált a hagyományos természetben fellelhető növényi eredetű gyógyszerekhez képest. (Sajnos, ma már tudjuk, hogy a túlzott antibiotikum használat nem kevés veszélyt rejt magában (pl. bélflóra károsító, további betegségekre hajlamosíthat, rezisztens törzsek szaporodnak el), így nem árt mérlegelni, mi mindenre lehet ma is segítségünkre ez a virágként is lenyűgöző gyógynövény.)

Az Echinacea immunerősítő, gyulladásgátló hatású. Homeopátiás gyógyszerként elsősorban bőrgennyesedések, valamint légúti vagy egyéb vírusos vagy bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazzuk (pl. influenza esetén). Mindenféle magas lázzal járó fertőzés (vérmérgezés), hőemelkedéssel járó gyulladásos állapotok esetén nagyon fontos homeopátiás gyógyszer. Vértisztító hatású. Legyengítő hasmenés, hidegrázással kísért émelygés is előfordulhat ilyenkor. Húgyúti fertőzések, nyirokcsomó gyulladás, mandulagyulladás esetén is hasznos szer. 

Fekélyek, tályogok és gennyes, elfertőződött sebek kiegészítő kezelése esetén is jó szolgálatot tesz. Gyulladásos betegségek esetén fájdalomcsillapító hatással bír.

Bevált klinikai tapasztalat, hogy kórházba került betegeknél és a légutak szeptikus fertőzésére alkalmazott hosszan tartó antibiotikumos kezelés esetén néhány adag ECHINACEA (Echinacea angustifolia)​  segít az immunrendszer regenerációjában. Műtéti seb elfertőződésének megelőzésére is érdemes alkalmazni. Klinikai indikációi közé tartozik többek közt a szívgyengeség és kollapszushajlam is.

Vírusos, bakteriális fertőzések után, lábadozáskor gyenge, fázós, fáradt betegeknek, ill. őszi-téli időszakban immunerősítő kúra részeként (THYMULINE​ homeopátiás gyógyszerrel (9 CH) felváltva adagolva, alacsony hígításban: 5 CH) érdemes gondolni a használatára, mint olyan szerre, amely természetes módon támogatja az immunrendszer működését. Autoimmun betegségek, HIV fertőzés, rákkezelés kísérőszereként is alkalmazzák a homeopátiában.

A szer mentális képére jellemző, hogy a beteg depresszív hajlamú, fáradtnak, zsibbadtnak és eltompultnak érzi magát. Izomfájdalmai vannak. Pihenésre (ha ágyban fekszik) javulnak a panaszai.

A homeopátiás felhasználási forma előnye, hogy ellentétben a fitoterápiás készítményekkel, már újszülött kortól adható! 


Szerkesztette: Divinyi Zoltán Péter


Forrás:

Andreas Wacker: Gyógynövények a homeopátiában (Sziget Kiadó)

Homeopátiás repertórium (DHU)

Dr. S.R. Phatak: Homeopátiás gyógyszertan (Remedium Kiadó)

Jo Evans: Asteraceae (remedies of the sunflower family) (Emryss)

https://homeopatia.info.hu/a-homeopatiarol/antibiotikum-rezisztencia 

https://www.facebook.com/DrSujatasHomeoInsights 


Kép forása: Freepik.com

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024