Influenza, láz

Influenza kezelése homeopátiával

egy szer a betegségre – egy az immunrendszer erősítésére – egy az egyéni tünetre!

 • Influenza kezelése homeopátiával

  Influenza kezelése homeopátiával

Komplex készítmény az influenzás tünetek enyhítésére

Nem véletlenül mondják, hogy az első tünetektől! Adható minden olyan esetben, amikor a tünetek influenzára utalnak. Előnye, hogy nincs gyógyszerkölcsönhatás, így bármilyen egyéb gyógyszer mellett is használható (krónikus betegek) szedheti várandós édesanya és csecsemő is.Olyan esetekben, amikor gyakran találkozunk a vírussal, érdemes heti 1 tubus mennyiségben szedni.


ECHINACEA – THYMULINE​ – szerek az immunrendszer erősítésére

Az komplex szer mellé az immunerősítő gyógynövényből készült Echinacea javasolt, alacsony (5 CH) potenciában, és a sejtes immunitás támogatására a csecsemőmirigy hormonból készült homeopátiás szer, a Thymuline (9 CH).

Szedés:

ECHINACEA​ 5 CH, napi 2x5 golyócska hétköznapokon

THYMULINE​ 9 CH, 1x5 golyó hétvégenként.

Ha elkap az influenza, vagy bármilyen fertőzés, a két szer napi 2-3 alkalommal adható bármilyen terápia mellé.


A szezon szerei – szerek a gyakori egyéni tünetekre

GELSEMIUM SEMPERVIRENS

A kezdeti szakaszban szedjük az influenzás tünetek enyhítésére alkalmas homeopátiás komplex gyógyszer mellé.

Milyen a Gelsemium állapot?

Majdnem mindig fejfájással, látászavarral, izomfájdalommal kezdődik.  És még egy markáns tünet, a lelki-állapot. Ilyenkor az ember apatikus, semmi nem érdekli, olyan rossz a közérzete.  Enyhe nátha jelentkezhet, intenzív toroktünetek nem jellemzik. Hirtelen belázasodhatunk, ez erős izzadással jár, viszont nem vagyunk szomjasak!

BRYONIA

A Gelsemiummal ellentétben extrém szomjúság, (sok hideg vizet iszik) és szájszárazság jellemzi a fokozatosan kialakuló  lázas állapotot, és az ízületek minden mozgásra erősödő fájdalma. Nyomó fejfájás, szemmozgásra erősödik. Fájdalmas száraz köhögés, ami enyhül a mellkas nyomására.

KALIUM BICHROMICUM

A második stádium szere, amikor a bőséges, kifújhatatlan váladék a garaton csorog le. A torok és a mandulák szürkéssárga bevonattal fedettek, fekélyesek. Az nyelvcsap duzzadt. Száraz köhögés is jellemzi, ami éjjel 3 körül erősödik, reggel minden tünet rosszabb.

ARSENICUM ALBUM

Nagyon fázós, nyugtalan, állapot, lázasan meleg sálba burkoljuk magunkat, de hideg vizet iszunk kis kortyokban. Hányinger és gyomortünetek kísérhetik az influenzát. Az orrváladék maró, kevés.


Hogyan adjuk a szereket?

Az influenzás tünetek homeopátiás komplex gyógyszerét a betegtájékoztató szerint, első nap 3 tubusdózis, második nap kettő, harmadik napon 1.

A tüneti szereket adjuk óránként, 15 CH vagy 30 CH potenciában, 3-4 adag után a tünetek javulásával ritkítsuk az adagolást napi 3x5 golyócskára.

A KALIUM BICHROMICUM​ 9 CH-ban javasolt.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fejfájás, migrén homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024