Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Ha indul a nátha (szezon)

Köztudott, hogy a homeopaták sokkal kevesebb antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót ajánlanak vagy írnak fel, mint a hagyományos orvosok.

Erre jó példa és bizonyíték az egyik legszélesebb körben végzett vizsgálat, a franciaországi EPI 3, mely több ezer résztvevővel, különböző betegség csoportokkal dolgozott. A homeopaták szívesen nyúlnak a régi népi gyógymódokhoz, a természetes alapanyagú készítményekhez, a gyógynövényekhez. Így vagyok ezzel én is, és bár bevallom a fitoterápiában való jártasságom sok kívánnivalót hagy maga után, de szeretem a gyógynövényeket használni, és ebben egy ismerős, szakképzett fitoterapeuta tanácsát gyakran ki is kérem. Ha gyógynövényeket javasolok, mindig eszembe jut „füves Gyuri bácsi” tanácsa, amit néhány kiváló előadásán volt alkalmam hallani. Gyuri bácsi soha nem mulasztotta el felhívni a figyelmet arra, hogy nem mindegy milyen minőségű növényeket használunk, nem közömbös hol és milyen körülmények között termett vagy termesztették, mikor és hogyan szedték, tárolták, szárították. A Magyarországon nem olyan régen forgalomba hozott gyógynövény alapanyagú szirupnál a gyártó szigorú szabálytartása számomra garancia arra, hogy az alapanyagok termesztése, feldolgozása kifogástalanul történt.

A Stodal orr & torok szirupról van szó, mely három növény felhasználásával készült.

Az Erdei fenyő fiatal hajtása terpénekben gazdag, melyek elfolyósítják a váladékot mind az orrban, mind a hörgőkben, ezzel is könnyebbé teszik annak kiürülését. Az Erdei fenyő mikrobaölő és antiszeptikus hatása is jól érvényesül a torokban és a légutakban.

A másik komponense a szirupnak az Orvosi ziliz gyökeréből származik. Nagy arányban tartalmaz poliszacharidokat (nyálkát) melyek vízzel érintkezve hidrokolloid gélt alkotnak, ami jótékonyan bevonja a nyálkahártyát a szájüregben, a gége és a garat területén, csökkentve az irritációt. Ha az irritáció csökken, nem csak a kaparó érzés, de a száraz köhögés is csökkenni fog. Az Orvosi ziliznek emellett gyulladásgátló hatása is van.   

A harmadik összetevőt, a Lándzsás útifüvet egyéb készítményekből sokan ismerjük már. Levelének kivonata ugyancsak sok poliszacharidot tartalmaz, hatásáukra csökken az irritáció a torokban és a légutakban. A kivonat polifenolokat is tartalmaz, melyek a nyálkahártyák duzzanatát csökkentik és gyulladásgátló hatással is bírnak. Emellett a mikrobaölő hatásról se felejtkezzünk meg. A Lándzsás útifű levele antioxidáns és immunstimuláns hatásával a természetes védekező folyamatokat is segíti.

Ezen kedvező hatású összetevők miatt kezdtem el javasolni idén a hurutos, torokfájós kis betegeimnek a Stodal orr & torok szirupot.

Bár személyes tapasztalatom csekélyke, hiszen nem régen indult az őszi hurutos időszak, és szokatlan módon kezdetben a” kemény” vírusfertőzések (magas láz, fejfájás, hasmenés, gyengeség, köhögés) domináltak. Pár hete ez szelídülni látszik és egyre több az orrfolyós, „krahácsolós” gyermek és felnőtt, akiknek ajánlottam és ajánlom ezt a szirupot. Az eddigi tapasztalataim nagyon jók, csökkent a torok kaparás, a nátha, javult a betegek állapota. Persze gyakran homeopátiás gyógyszert is szednek a pácienseim, de ez a szirup adott esetben önállóan is megállta a helyét. 

Az meg különösen örvendetes, hogy a készítmény nem tartalmaz alkoholt, mesterséges színező anyagokat, ízfokozókat, valamint laktózt és glutént, így a diétázók is bátran szedhetik. 

Sajnos csak hároméves kor felett ajánlja a leirat az alkalmazását a nátha és torokfájás kezdeti szakaszában, de így is elég széles körben tudom ajánlani.


dr. Sebő Zsuzsanna (gyerekgyógyász, homeopata)


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Nátha e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Jól működő immunrendszer? Természetesen!

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024