Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Allergia megelőzés, barkaszezon előtt

Aki egy kis időt szán, így allergiaszezon előtt arra, hogy keresgéljen az interneten, látni fogja,

 • Allergia megelőzés, barkaszezon előtt

  Allergia megelőzés, barkaszezon előtt

hogy az allergia kezelése a hagyományos tüneti kezelést jelentő orr és szemcseppek, szteroidok, antihisztaminok helyett egyre inkább az immunrendszer szabályozás felé tolódik el.

Mit is jelent ez valójában?

Azt, hogy ha kiszűrjük az allergiát okozó anyagot, és azt kis mennyiségben a szervezetbe juttatjuk, akkor szezonban már kész ellenanyagok várják a vérben az allergént. Az ötlet régi, a védőoltások egy típusa is ezen az elven alapszik. Tehát, ha nyírfára vagyok allergiás, akkor hígított nyírfa pollen molekulákat fogok kapni, hogy veszélytelenül morzsolgathassam a tavasz mámorában a barkákat.

Ha ennyire egyszerű, miért nem használjuk régóta?

A problémát általában az egyéni érzékenység jelenti, nagyon nehéz olyan hígított szérumot előállítani, ami veszélytelen. Ami egyik embernél nem vált ki reakciót, vagy csak esetleg egy enyhe kis bőrviszketést, az egy erre érzékenyebbnél akár fulladásos rohamot is okozhat.

Nehéz feladat az is, hogy jusson be az allergiát kiváltó anyag a szövetekbe, általában egy fehérjéhez kötik és injekció formájában kapja meg a beteg. Az injekciót gyakran kell ismételni. Ez idő, és kellemetlenség is.

Hogyan segíthet a homeopátia az allergia kezelésében?

A homeopátia 200 éve használja olyan mértékűre hígított gyógyszereit, melyek ultramolekulárisak, azaz szabadon „közlekednek” a szervezetben, sejtfalakon, membránokon át, és a belső elválasztású mirigyeken keresztül hangolják finoman az immunrendszert. Nem kerülnek be az emésztőrendszerbe , a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel.

Az allergiát homeopátiás megközelítésben többféle módon lehet kezelni. 

Szezonban lehet az egyéni tünetekre homeopátiás szert választani, orvosi tanács vagy könyvek alapján.

Létezik azonban egy megelőző kezelés is. A fenti logika alapján, előre érzékenyítjük a szervezetet az allergiát kiváltó anyagra. Rengeteg ismert, allergiát okozó anyagból készül homeopátiás szer. Ha ezt szezon előtt kúraszerűen szedjük, az allergiás reakció sokkal elviselhetőbb formában jelentkezik, és könnyen tünetmentessé tehető az egyénnek megfelelő tüneti homeopátiás szerrel.

Készül homeopátiás szer többféle pollen keverékéből pollenallergiásoknak, (POLLENS​) parlagfűből (AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA​), csak hogy a leggyakrabban előforduló allergiafajtákat említsük.

A virágzás előtt 4-5 héttel, 30 CH-s hígításban két-három naponta szedve, sokat enyhíthetünk az allergia súlyosságán, ha elkezdenek a levegőben keringeni a pollenek.

Az antihisztamin hatású HISTAMINUM​ is szedhető megelőzésképpen.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024