Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Tudtad? Nappal az emeleten, este a földszinten nagyobb a pollenkoncentráció

Az allergén növények általában nem azok, melyek szép, színes virágokkal csábítják a rovarokat. A rovarok porozta növények pollenje nagy, így nem száll a levegőben.

A rovar testére tapadva utazik. A parlagfű pollenje, mely a szél segítségével jut növényről-növényre, a meleg légáramlatokkal 2 km magasra is eljut, és akár 700 kilométert is utazik. (tengerek felett a parttól 700-1000 kilométer távolságra is találtak polleneket a levegőben) Ezért a parlagfű-mentes környezet megteremtése szinte lehetetlen. Nappal a meleg levegővel felfelé száll, így, ha toronyház felső emeletén laksz, tartsd zárva az ablakokat napközben. Este, amikor a hűvösebb levegő lefelé áramlik, a földszinti szomszéd ablaka előtt lesz több pollen.

Nagyvárosok szennyezett levegőjében a parlagfű a szennyeződéssel összetapadva utazik, és az orr vagy a szem nyálkahártyájára érve mindkettő erős immunreakciót okoz. 

Mit tehetünk? Tanítsuk meg az immunrendszert, hogy ne reagáljon hisztérikusan az allergénre, illetve kezeljük az allergiát az egyéni tünetek szerint.

Konvencionális kezelés során az immunrendszert allergia injekciókkal „tanítják” arra, hogy ne kórokozóként ismerje fel a pollent, és ne reagáljon gyulladással egy ártalmatlan anyagra.

Homeopátiás szerekkel is kondicionálhatjuk az immunrendszert. Parlagfűszezon előtt legalább egy hónappal érdemes elkezdeni az allergénből készült homeopátiás szer szedését, heti 3 alkalommal. A parlagfűből készült szer az Ambrosia, megelőző időszakban az ajánlott potencia a 30 CH.

Az AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA​ (Ambrosia) kiegészíthető a hisztaminból készült homeopátiás szerrel (HISTAMINUM​), mely a gyulladásos reakciókért felelős hisztamin felszabadulását gátolja a hízósejtekből. Konvencionális kezelés során erre nátrium-kromoglikát, nedocromil vagy lodoxamin gyógyszereket használnak. Ezek a gyógyszerek csak akkor hatnak, ha szezon előtt legalább 4 héttel elkezdi a beteg a szedést, és szigorúan betartja az időpontokat. Megfigyelték, hogy felnőtteknél kevésbé hatékonyak.

A HISTAMINUM a felkészítő időszakban szintén heti 3 alkalommal, 30 CH potenciában javasolt.


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024