Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Allium Cepa

(hagyma). Az ókori Görögországban a hagyma igen megbecsült, gyakran fogyasztott növény volt.

 • Allium Cepa

  Allium Cepa

Emésztést serkentő, vizelethajtó hatását számos kultúra ismerte és alkalmazta. Úgy tartották, hogy erős szaga megvéd a fertőzésektől pl. a pestistől, ezért a házak elé akasztották, hogy elűzze a halálos betegséget.

A hagyma megkönnyezteti a szemet és megindítja az orrváladékot. A homeopátia ezt a tulajdonságát használja ki, és olyan betegségek tüneteinek enyhítésére használja, mint a meghűlés, influenza, mivel ezek hasonló reakciót váltanak ki a szervezetből.

Az Allium Cepa, vagyis a hagyma alkalmazása nagyon elterjedt a gyógyászatban. Használják külsőleg (elfertőződött sebre, duzzadt izületre, stb.) és belsőleg is (vér zsírszintjének csökkentésére, légzőszervi, emésztési panaszokra).

A homeopátiában a feldolgozása a következőképpen történik: a finomra aprított hagymát alkoholban áztatják, miközben többször felrázzák. Tíz nap elteltével leszűrik, hígítják és dinamizálják.

Az Allium Cepa elsősorban a köhögés és megfázás gyógyítására alkalmas. Nagyon jól használható, ha az orrból nagy mennyiségű, vizes váladék ürül, ami miatt az orr és száj környékén a bőr kiszárad, kisebesedik, vagy amikor gyakori tünet az erőteljes tüsszögés, orrdugulás.

Használják még légzőszervi gyulladások, neuralgiás fájdalom esetén is.

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024